facebook
2020-12-09 19:56:47

A koronavírus-járvány alaposan átírta a női élvonal menetrendjét. Kit korábban, kit későbben, de minden csapatot elért a járvány és a pozitív teszteredmények miatt sorra kerültek karanténba. A legkorábban a Vác szenvedte meg az egészet, Szilágyi Zoltán csapatának a nyári felkészülését törte derékba a pandémia. Talán a sors fintora, hogy nálunk akkor ütötte fel a fejét, amikor a Duna parti alakulat ellen készültünk.

A csapat annak rendje és módja szerint november 16-án elvégezte a szövetség által előírt tesztet, amelynek eredménye szerdán érkezett meg, mely szerint egy stábtag és egy játékos, Mihálffy Adrienn produkált pozitív eredményt. Ezért csapatunk tíz napra járványügyi megfigyelés alá került.

- Hétfőn észleltem az első tüneteket. Reggel kicsit rosszabb volt a közérzetem, fájt a fejem, meg kapart a torkom, estére pedig belázasodtam. Másnap már fájt a derekam és a hátam is és estére ismét lázas lettem. Szerdára elmúltak a tüneteim, teljesen jó volt a közérzetem, viszont elment a szag-, és az ízérzékelésem. Reggel úgy ébredtem, hogy nem éreztem az ágynemümön az öblítő illatát. Valamint egész idő alatt úgy éreztem, hogy ki vagyok száradva, szomjas is voltam és a bőrömön is éreztem. Ez az állapot négy napig tartott, vasárnapra elmúltak a tüneteim. Szerencsére hamar túl lettem rajta és viszonylag enyhe tünetekkel megúsztam – mondta el betegségéről a csapat jobbkezes átlövője.

A következő tesztelésen Adrienn már negatív mintát adott.

- Szerdán a gyorstesztem, majd a hétfői PCR-tesztem is negatív lett, így folytathattam a munkát. Azonban nagy odafigyeléssel kell edzenem, fokozatosan kell felvennem a régi tempómat. Polár öv segítségével folyamatosan figyelik a pulzusomat, ha a sárga zónába lép, akkor meg kell állnom. Hiába átment rajtam pár nap alatt a betegség, azért kicsit legyengített, sokkal hamarabb elfáradok, mint máskor és állandóan álmos vagyok.

Reméljük Adrienn mielőbb visszanyeri erőnlétét és régi formáját, nagy szükség lesz rá december 30-án a Fehérvár elleni mérkőzésen.


TÁMOGATÓINK