facebook
2019-09-02 08:19:52

Pénteken a bajnokság nyitófordulójában az újonc Szombathelyt fogadta a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapata, a végig szoros mérkőzést végül a KKC nyerte (25–23). Bakó Botond, a Kisvárda mestere így látta a találkozót.

– A mérkőzés kezdetétől bíztam benne, végig éreztem, hogy meg tudjuk nyerni. A kérdés az volt, hogy ez a kezdeti görcsösség, a tétből adódó nyomás mikor oldódik fel a lányokban. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de az első tíz-tizenkét percben Sipeki védéseivel tartotta mérkőzésben a szombathelyieket, neki köszönhetik, hogy nem alakult ki nagyobb különbség. Félidőben meg kellett nyugtatni a csapatot, illetve megbeszéltük, hogy tudatosabban játsszuk meg azokat a területeket, amiket gyakoroltunk a mérkőzés előtt. Továbbá kértem a lányokat, hogy jobban koncentráljanak, hogy hatékonyabb legyen a helyzetkihasználásunk. Sikerült Bandelier oldalán és a mellette lévő kettes védőnél nagyobb területet nyitnunk, így átlövőjátékunk is hatékonyabbá vált, ezért Radojevics és Habánková is eredményesebb tudott lenni. Feljavult a védekezésünk és a kapusteljesítmény is. Fontos győzelem volt ez, hiszen több játékosomnak is ez volt az első élvonalbeli mérkőzése, és ebből erőt meríthetnek a folytatásra – fogalmazott Bakó Botond.

A győzelemből oroszlánrészt vállalt Pásztor Bettina, akit tizennégy védésének köszönhetően a mérkőzés legjobbjának választottak meg.

– Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, azt éreztem, hogy görcsösen kezdtünk, ami meg is látszott a helyzetkihasználásunkon. Védekezésben sem azt csináltuk az elején, amit megbeszéltünk, amire készültünk. Örülök neki, hogy a második félidőben a döntő szituációkban belőttük a ziccereinket, illetve a védekezésünk is szépen összeállt – mondta Pásztor Bettina.

A Kisvárda legközelebb pénteken a Ferencváros vendégeként lép pályára.





szon.hu


TÁMOGATÓINK