facebook
2019-04-22 22:25:54

A csapatunk a csütörtöki siófoki vereség után a Balaton-parti városban töltötte az éjszakát, és a másnap délelőtti edzést is ott vezényelte a szakmai stáb a társaságnak. Szombaton délelőtt már Győrben, a meccs helyszínén edzett egyet a társaság az esti Győr elleni találkozó előtt. A két alakulat legutóbb februárban találkozott Kisvárdán, és akkor igen nagy erőfeszítésre késztettük a Bajnokok Ligája-címvédő gárdát. Az utolsó tíz percre döntetlennel fordultak a felek, végül a Rába-partiak nyertek, de csak két góllal, a meccsen a hazaiak egyik legjobbja a hét találatig jutó Guialo volt.

A szombati mérkőzés első találatát Veronica Kristiansen szerezte, Klikovác azonban rövid időn belül egalizált, majd Guialo góljával a meccsen először és utoljára átvette a vezetést az együttesünk. A hazaiak nyitott falas védekezéssel kezdtek, a középső és a két kettes védő folyamatosan kilépkedett és akadályozta a kisvárdai támadásokat. A hazaiak a nyolcadik percre meg is léptek négy góllal. Egyedül Guialo betörései jelentettek veszélyt, de az ezekért megítélt hétmétereseket Kiss Éva hárította. A félidő közepén Danyi Gábor pályára küldte Tomorit, Oftedalt és Hansent, és a hazaiak tovább növelték előnyüket. A mérkőzés huszonnegyedik percében, kisvárdai támadásnál Milanovics-Litrére ráesett Pintea, a megszédülő játékost Klikovác támogatta le a pályáról. Kórházba szállították a horvát beállóst, a CT-vizsgálat enyhe agyrázkódást állapított meg, ötnapos pihenés után csütörtökön csatlakozik ismét a kerethez.

A sajnálatos közjáték után az ETO még háromszor talált be, így a szünetre nyolcgólos hátránnyal vonult a csapat. Fordulás után nem lassítottak Grooték, és a harminckettedik percben már tíz volt közte. A rengeteget hiba következtében nem tudtuk tartani a lépést a nagyobb sebességgel játszó hazaiakkal. A Kisvárda Master Good SE szombaton a bajnoki bronzéremre pályázó Érd vendége lesz.

Kézilabda: NB I., női

Győr–Kisvárda 36–19 (16–8)

Győr, 2623 néző, v.: Sándor, Szikszay.

Győr: Kiss–Bódi 3, Kristiansen 5, Bratset 4, Groot 4, Amorim 4, Puhalák 1. Csere: Leynaud (kapus), Knedlikova 1, Mörk 1, Oftedal 4/1, Tomori, Fodor 2, Hansen 3, Pintea 4. Edző: Danyi Gábor. Kisvárda: Pásztor–Orbán, Klikovác 3, Hakunova 2, Milanovics-Litre, Avgyekova, Guialo 4. Csere: Kordowiecka (kapus), Benko 3, Morena 1, Tomkovics 2/1, Radojevics 3/1, Soltész 1, Milosevics, Balogh. Edző: Dévényi János.

Az eredmény alakulása: 1. perc: 1–1, 5. p.: 4–2, 12. p.: 7–4, 17. p.: 11–5, 24. p.: 13–7, 30. p.: 16–8, 35. p.: 20–10, 42. p.: 25–12, 49. p.: 27–16, 56. p.: 32–19, 58. p.: 36–19.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc. Hétméteresek: 1/1, illetve 6/2.

Mesterszemmel:

Danyi Gábor: – Nagyon koncentráltan játszottunk, azt gondolom, amit elterveztünk, sikerült megvalósítani. Eggyel kevesebb feladat van hátra.

Dévényi János: – Kellemes edzőpartnerei voltunk a Győrnek. Az első félidőben a nagyon rossz helyzetkihasználásunk miatt korán eldőlt a mérkőzés, de ez sajnos a második félidőben is folytatódott. Ilyen helyzetkihasználással nemcsak a Győr, de akármelyik NB I.-es csapat ellen sem lett volna esélyünk. A mérkőzés pozitívuma, hogy saját nevelésű Soltész Petra negyven percet töltött a pályán, és jól megoldotta a feladatát.


TÁMOGATÓINK