facebook
2021-02-28 20:45:32

A mérkőzés előtt arról beszélt vezetőedzőnk, Bakó Botond, hogy nem szeretné, ha a mérkőzés tíz perc alatt eldőlne. Igaz, ugyan, hogy a Rába-partiak elleni vasárnapi találkozó két Mátéfi védéssel indult, de a tizedik percben mégis 7-1-re vezettek a vendégek, egyetlen gólunkat Solberget szépen átejtve Dombi Luca szerezte. Jól járattuk a fal előtt a labdát, de lövéseink a zöld-fehérek blokkján haltalk el, vagy a kapusuk védett. Hátul eredménytelenül szűrtük a győri világsztárok támadásait, akik szinte mindenhonnan betaláltak. Egyedül a bal szélük volt eredménytelen, előbb Görbicz lőtt fölé, majd Mátéfi Dalma védte a lövését, a helyére érkező Fodor pedig a kapufát találta el. Csapatunk továbbra is hadilábon álltak a gólszerzéssel, így a 22. percre kialakult a tíz gólos különbség. Dombi Lucán kívül Veronika Habánková, Siska Pálma és Mihálffy Adrienn kétszer tudta mattolni Solberget.

Fordulás után tovább folytatódott a győri henger Oftredalék gyors egymásutánban ötöt berámoltak, amelyre csak Dombi Luca tudott válaszolni. Bakó Botond időkérése sem változtatott a helyzeten, továbbra is tanácstalanok voltunk a vendégek fala előtt, sokszor passzívig támadtunk és az eladott labdákkal még ellenfelük dolgát is megkönnyítettük. A félidő derekára már húsz volt a különbség Görbicz Anitáék javára. Az újfent pályára lépő Siska Pálma csak szépíteni tudott, majd Udvardi Laura büntetőjét védte Glauser, szélsőnk még a hozzá visszapattanó labdát sem tudta értékesíteni, az újabb hetesből azonban Szabó Nina már eredményes volt. A kegyelemdöfést Fodor Csenge adta meg, aki az utolsó pillanatban az üres kapuba talált, kialakítva ezzel a végeredményt.


Kisvárda Master Good SE-Győri Audio ETO KC 12-38 (5-15)

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Benya-Hantos, Rózsahegyi.

Kisvárda: Mátéfi – Udvardi 1, Szabó 1/1, Termány 1, Siska 4/1, Dombi L. 2, Milosevics. Csere: Pásztor (kapus) Habánková 1, Bouti, Mihálffy 2, Dombi K., Soltész. Edző. Bakó Botond. Győr: Solberg – Faluvégi 6, Nze-Minko 5, Oftedal 7, Brattset 5, Kristiansen 3, Görbicz 2. Csere: Glauser (kapus) Edwige 2, Hansen 3, Lukács 2, Fodor 3. Edző: Danyi Gábor.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 0-2, 7. p.: 1-7, 16. p.: 3-11, 22. p.: 3-13, 28. p.: 4-13. 35. p.: 6-20, 43. p.: 7-27, 50. p.: 9-31, 56. p.: 11-35.

Kiállítások: 4, illetve 0 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 0.

Mesterszemmel

Bakó Botond: - Csalódottak vagyunk, mert nem játszottunk jól. Támadásainkból hiányzott az átütőerő, a kreativitás, a sebesség. Az előző fordulókban nyertünk mérkőzéseket, abban bíztam, hogy kicsit lendületesebben, felszabadultabban tudunk játszani a Győr ellen. Nem engedhetjük meg senki ellen, hogy ilyen alacsony színvonalon kézilabdázzunk.

Danyi Gábor: - Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, megtisztelve ezzel ellenfelünket. Az elejétől kezdve szigorúan és keményen védekeztünk, amihez két kapusunk is hozzá tudott tenni. Ebből tudtuk játszani a saját játékunkat. Véleményem szerint azonban nincs ekkora különbség a két csapat között.


TÁMOGATÓINK