facebook
2018-01-30 11:11:08

Két hete is a Vác volt a vendég, ahogy szerdán (kezdés 18 órakor) is. Nagy változás a legutóbbi Magyar Kupa-mérkőzés (28–31) óta, hogy azóta, pontosabban annak a vereségnek a következtében távozott a csapatunk szakmai igazgatója, Mátéfi Eszter. A helyét a montenegrói Vlatko Djonovics vette át, kinek számára a mostani lesz a bemutatkozó mérkőzés a magyar bajnokságban.

– Játékoskoromban kapus voltam, majd dolgoztam több klubcsapat vezetőedzőjeként valamint helyet kaptam a montenegrói férfi és női válogatott stábjában is – mutatta be saját magát Vlatko Djonovics. – A női válogatottal Európa-bajnoki címet és olimpiai ezüstérmet is szereztünk, de büszke vagyok arra, hogy a Budocsnoszt Podgorica 2012-ben és 2015-ben Bajnokok Ligája-győztes csapatának stábjában is ott lehettem. Hogy miként kerültem Kisvárdára? A menedzserem szólt, hogy van egy ilyen lehetőség, vázolta, hogy komolyak a tervek a csapatnál. Meghallgattam az ajánlatot, tájékozódtam, és úgy döntöttem, vágjunk bele!

Vlatko Djonovics megtekintette a legutóbbi bajnoki mérkőzésünket, amelyet – a megbízott edzőként tevékenykedő, a megújult stábban másodedzőként is helyet kapó Dévényi János vezetésével – 29–23-ra nyertünk meg. A győzelem mellett a csapat játéka is tetszett a trénernek? A látottak alapján tervezi, hogy átalakítja a struktúrát?

– Már a mérkőzés előtt is beszéltem a lányokkal, illetve a szünetben bementem az öltözőbe, ahol tettem néhány észrevételt a csapat játékával, elsősorban a védekezésével kapcsolatosan – felelte Djonovics. – Tetszett, ahogy küzdöttek a lányok, és fontos győzelmet arattak. Miután másodedzőként általában a védekezésért feleltem a korábbi klubjaimban és a válogatottnál, ezért természetes, hogy ennek a játékelemnek a fontosságát hangsúlyozom. A struktúrába viszont nem kívánok nagyon belenyúlni, hiszen nagyon kevés időnk, mindössze öt hónapunk van a közös munkára, a játékoskeret is adott, úgyhogy nem akarok fenekestül felforgatni mindent. A cél pedig az, hogy minél jobban szerepeljünk.

Az mindenesetre nem rossz ajánlólevél, ha egy edző évekig együtt dolgozhatott Dragan Adzsiccsal. Mit lehetett a leginkább megtanulni a leghíresebb montenegrói kézilabda-edzőtől?

– Dragan Adzsiccsal játékosként csapattársak is voltunk, együtt végeztünk az egyetemen szakedzőként, a Budocsnosztnál és a válogatottnál segíthettem a munkáját – így Vlatko Djonovics. – Ahogy mondtam, a védekezésért feleltem mellette, márpedig azt mindenki tudja az európai kézilabdázásban, hogy a Budocsnosztnak éppen a védekezés volt az erőssége. Szeretném elérni, ha ez Kisvárdán is így lenne, mondjuk olyan szinten, ahogy a podgoricaiak tették három évvel ezelőtt.

Két hete három góllal nyert a Vác Kisvárdán – a meccs felvételét bizonyára látta. A még az első fordulóból, tehát szeptemberről elhalasztott szerdai mérkőzésen változhat a helyzet, és lehet esély a dunakanyariak elleni győzelemre?

– Természetesen láttam a csapat öt vagy hat mérkőzését, ezek között volt a Vác elleni is – mondja a 48 éves szakvezető. – A Vác jó csapat, amely ellen nem könnyű játszani. Nem tudom garantálni, hogy megnyerjük a mérkőzést, ám ha a lányok száz százalékot adnak, és kihajtják magukat, akkor már elégedett leszek. Mindenesetre én hiszek a csapatban.


TÁMOGATÓINK