facebook
2020-04-09 10:25:52

Az elmúlt hetekben a felnőtt csapatunk játékosai mellet az utánpótláskorúak élete is alaposan megváltozott. A következő időszakban az ifjúsági és serdülő csapataink játékosait, edzőit fogjuk megszólaltatni a kialakult helyzetről. Elsőként a 16 éves LIpécz Líviát kérdeztük akinek a megszokott napi rutin – Bessenyei György Gimnázium, Sportcsarnok, tanulás, edzés, meccs – helyett otthon tanul és készül folytatására.

Duplán nehéz helyzetben vagy, hiszen a közös edzések mellett az iskola is szünetel. Hogyan telnek a napjaid?

A mostani helyzet szokatlan, de muszáj alkalmazkodni hozzá. Lelassult az életem, reggelente nem kell sietnem az iskolába. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tanulni, hiszen az oktatás ugyanúgy folyik otthonról. Délelőtt a tanórákon veszek részt, délután készülök a következő napi órákra, majd elvégzem a napi edzésprogramot. Így mostanában több időm jut a filmekre, sorozatokra és a családomra.

Az edzők folyamatosan küldenek edzésterveket számotokra. Hogyan érzed, mennyire nehéz ezek alapján készülnötök?

A kiadott edzésprogramok a kondíciónk megőrzését szolgálják, de a közös edzést nem helyettesítik. Többnyire saját testsúlyos feladatokat kapunk, amiket az otthoni körülmények között is végre tudunk hajtani.

A nehézségek mellett, talán könnyebbség is lehet a számodra, hogy anyukád mind a mellett, hogy utánpótlásedző, testnevelő tanár is. Esetlegesen besegít a napi edzésekbe, vagy csak tanácsokkal lát el?

A gyakorlatokat nagyrészt már ismerem, de ha kell, rá mindig számíthatok. Időnkét azért rám fér egy kis motiváció.

Végezetül mit üzennél a szurkolóknak és csapattársaimnak?

Üzenném, hogy tartsuk be a szabályokat, hogy mihamarabb túljuthassunk ezen. Kitartás!


TÁMOGATÓINK