facebook
2018-01-08 13:05:23

Nagyon közel járt ahhoz a Kisvárda Master Good SE, hogy igazi bravúrgyőzelemmel hívja fel magára a figyelmet, ám hiába voltak a dunaújvárosi meccsének olyan szakaszai, amikor uralta a történteket, a hajrában 21–20-as vezetésről 25–21-es vereséget szenvedett a legutóbbi bajnokság negyedik helyezettjének otthonában.

– Ebben bizony több volt, és úgy is mentünk oda, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, és érezni lehetett, hogy a Dunaújváros is tart tőlünk – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Nagyon hullámzóan alakult a meccs, mindkét oldalon sok volt a hiba, végül az döntött, hogy a kínálkozó lehetőségekkel nem tudtunk élni. A második félidőben háromgólos előnyünknél egy, aztán egygólos vezetésünknél további két hétméterest hibáztunk el, már akkor érezhető volt, hogy ezek sokba fognak kerülni. A végén pedig kettős emberhátrányban játszva úszott el végleg a pontszerzés esélye, ami még visszajöhetett volna, ha huszonhárom huszonegyes hazai vezetésnél értékesítjük a kijátszott ziccerünket.

Mindenesetre ez a mérkőzés is jól illeszkedett a jobban sikerült idegenbeli fellépések sorába.

– Szakmailag nagyon sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben, például az, hogy az ötvenötödik percig mindössze húsz gólt kaptunk – így Mátéfi Eszter. – A védekezésünk és Triffa Ágnes kapusteljesítménye végig rendben volt, a visszarendeződésünk is jól működött, és támadásban is több tudatos elemet mutattunk be. Ezért is kár, hogy nem jutottunk sikerélményhez, mert az nagyon ránk fért volna. Ha ezt a játékot meg tudjuk ismételni a számunkra igazán fontos hazai mérkőzéseken, akkor a győzelmek sem maradnak majd el.

Bizonyos értelemeben a következő, Fradi elleni hazai mérkőzés is fontos, ezt jelzi, hogy már hétfőn elfogytak a szombati mérkőzésre áruba bocsátott jegyek. Utána, a jövő héten szerdán megint hazai pályán játszik a csapat, a Vác elleni kupamérkőzésen.


TÁMOGATÓINK