facebook
2020-02-27 15:05:58

Karnik Szabina Debrecenben nőtt fel, s bár fiatalon Győrbe került, a Lokiban lett belőle NB I-es játékos. A jobbátlövő, aki már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott eddig 121 első osztályú meccset játszott a DVSC-ben, s ezeken 306 gólt szerzett. Szabina 2016 nyarán szerződött Dunaújvárosba, majd egy év múlva váltott, s az MTK kézilabdázója lett. A kék-fehéreknél, Golovin Vlagyimir irányításával remekelt a 2017/18-as szezonban, hiszen 30 találkozón 171-szer volt eredményes, míg a 2018/19-es szezonban 29 mérkőzésen 178 találatot ért el. A jelenleg zajló bajnokságban 17 mérkőzésen 23 gólt szerzett.

A sikeres megállapodást követően Karnik Szabinát kérdeztük.

Először is kérlek mesélj egy kicsit magadról.

- Kilenc évesen Debrecenben kezdtem el kézilabdázni, ahol szép sikereket értem el. Tizenötéves koromban kerültem fel a felnőtt csapathoz, aztán egy évvel később kaptam a Győri ETO-tól ajánlatot amit nagy örömmel elfogadtam. Sajnos nem kerültek el a sérülések, mert ekkor jött egy nagy sérülés hullám amiből nagyon nehezen épültem fel, és emiatt nem is tudtam azon a szinten teljesíteni amiért engem az ETO-hoz igazoltak, így az érettségi után haza költöztem és Hajdúnánáson az NB1/b -s bajnokságban játszottam 2 és fél évig, ami nagyon hasznos volt, hiszen 2012 januárjában már újra a DVSC csapatát erősíthettem. Később megfordultam Dunaújvárosban majd két nagyon jó évet töltöttem az MTK csapatában. Debreceniként hazahúzott a szívem, ezért 2019 nyarától újra a Loki játékosa voltam.

Hogyan értékelnéd az idei szezonod?

- Nem úgy terveztem hogy egy év után elhagyom a nevelőklubbom, ahova rengeteg szép emlékem fűződik, de sajnos ez az idei szezon nagy csalódás, hiszen a formám bőven elmarad attól amiért engem hazaigazoltak. Emiatt gondolkoztam el a váltáson, így jókor jött a Kisvárda megkeresése.

Mik a céljaid Kisvárdán?

- Sokáig vaciláltam az ajánlaton, többször beszéltem volt csapattársakkal akik ott jatszanak (Norci, Betti) illetve Bakó Botonddal, akivel még nem volt alkalmam együtt dolgozni, így nagyon várom a vele való közös munkát. Nagyon bízom benne ahogy pl. Siska Pálmát felépítette, belőlem is hasonlóképpen kihozza majd a legjobbat, amihez természetesen én minden erőmet, energiámat ráfordítom majd. Sokat várok a következő szezontól, mind saját magamtól, mind a csapattól egyaránt. Úgy gondolom a Kisvárda sokkal többre hivatott, nem a valós helyüket foglalják el a tabellán, hiszen nagyon sok sérülés és egyéb okok hátráltatták őket a bajnokságban. Bízom benne hogy hamar sikerül beilleszkednem, és visszaszerzem a régi formámat, amivel remélem sokat tudok segíteni a csapatnak.


TÁMOGATÓINK