facebook
2016-11-10 14:24:49

Új helyzet állt elő Kisvárdán, a női NB I-es csapatnál, ahol az eddigi vezetőedzőt, Kovács Pétert a reméltnél gyengébb szereplés hatására felmentették a munkavégzés alól, így a pénteki (kezdés 18 órakor), Vác elleni hazai bajnokira az eddigi másodedző, a csapatot legutóbb az NB II-ben, 2014-2015-ben irányító Dévényi János készítette fel a társaságot.

– Erre az egy mérkőzésre szól a megbízatásom, és az volt a legfontosabb feladat a rendelkezésünkre álló néhány edzésen, hogy függetlenítsük magunkat a történtektől – árulta el a megbízott edző. – Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy minél jobb eredményt érjünk el a Vác ellen, amely szintén komoly játékerőt képvisel, és a bajnoki dobogóra vágyik. Hogy mit is jelent esetünkben a minél jobb eredmény? Azt szeretnénk elérni, ha ellenfelek keze-lába megremegne, ha meglátnák a Kisvárda táblát, hogy olyan valódi oroszlánbarlang legyen az otthonunk, mint a régi szép időkben. Ehhez győzelmekre van szükségünk, nem késlekedhetünk, pénteken is a két pont megszerzésének reményében lépünk pályára.

Miután Dévényi János Kovács Péter segítőjeként is dolgozott, belülről láthatta, hogy mi az, ami javításra szorul. Az utóbbi két bajnokin rengeteg gólt kapott a csapat, így a védekezésre tippelünk, no meg valamilyen módon el kellene érniük a várdaiaknak, hogy olyan kezdést produkáljanak, ami esélyt ad a mérkőzés megnyerésére.

– Kevés idő és edzés állt ahhoz rendelkezésre, hogy alapjaiban változtassunk meg mindent, de valóban, az apróbb módosítások leginkább a védekezést érintik majd – mondta Dévényi János. – Javulnia kell a meccs eleji koncentrációnak, ezt a bemelegítés során igyekszünk elérni. Sokat segített nekem a csapat felkészítésében Mátéfi Eszter szakmai igazgató, a lányok is mindent beleadtak a heti edzésmunkába, erre lesz szükség a mérkőzésen is. Az apróbb megfázások ellenére mindenki a rendelkezésre áll, és remélhetőleg túltették magukat a heti történéseken. Úgyhogy bizakodóak vagyunk.

forrás:szon.hu


TÁMOGATÓINK