facebook
2023-03-24 15:07:39

Tíz napos szünetet követően ismét bajnoki mérkőzés vár élvonalbeli csapatunkra, Mátéfi Dalmáék a Vácot fogadják szombaton. A mieink eddig tizennégy pontot gyűjtve a kilencedik, míg a vendégek 20 pontot gyűjtve az ötödik helyről várják a találkozót.

Az évek óta szinte állandó kerettel dolgozó váci csapatot, az elmúlt nyáron a szakmai stábot és a játékoskeretet illetően is elérték a változások. Az új vezetőedző Herbert Gábor lett, aki mögött a szakmai munkát továbbra is a Németh András, Kirsner Erika páros felügyeli és olyan meghatározó kézilabdázók távoztak, mint Kácsor Gréta vagy Hámori Konszuéla.

Új névadó szponzorral viszont erősödött a klub, amely az idei keret kialakításánál arra törekedett, hogy az elmúlt években alkalmazott rendszert folytassa, továbbra is csak magyar játékosokból építsen csapatot, amelyben minél több fiatal játékos bizonyíthat. Tőlük szokatlanul, sok játékost is szerepeltettek már ebben az idényben, több saját nevelésű fiatal – Kovács Anikó, Bencsik Dorka, Kurucz Aida, Szécsi Alexandra – mutatkozott be a felnőtt csapatban. A magyar pontvadászatban évek óta meghatározó szerepet játszanak, a nemzetközi porondon azonban továbbra is súlytalanok. Az Európa Liga aktuális kiírásában a csoportkörben mindössze egy győzelmet aratva kvartettjük utolsó helyén végeztek, így számukra véget ért a sorozat.

Szeretném azt a csapategységet, azt az elszántságot viszontlátni, amely jellemzett bennünket Budaörsön és az Érd ellen – kezdte érdeklődésünkre vezetőedzőnk, Bányász-Szabó Valéria.
Ami ellenfelünket illeti, úgy tűnik, hogy jól megoldották távozóik pótlását. Hámori és Kácsor személyében két meghatározó játékosuk távozott, helyüket az érkezők és a csapatban régebb óta játszók jól pótolták. A védelem tengelyében megmaradt a Helembai, Kuczora páros, akik jól szűrik a támadásokat – jellemezte ellenfelünket Bányász-Szabó Valéria.

Utóbbi 135 találattal vezeti a góllövőlistát, az ő semlegesítése kulcsfontosságú lehet.

Nemcsak a gólgyártásban jeleskedik, jól szervezi a játékot, osztogatja a labdát, remekül játssza meg társait, akik ezekből dinamikusan támadják az üres helyeket – reagált a felvetésre a szakember.
Emellett jó a kapcsolata a beállóval, de a fiatalok is bátran játszanak, sikerült beilleszkedniük a váci rendszerbe. Mindenki tudja a feladatát és azt maximálisan végre is hajtja. Tisztában vagyunk vele, hogy a Vác az esélyes, de ha a védekezésünk feszes és határozott lesz és támadásainkba megfelelő dinamikát tudunk vinni, képesek lehetünk a meglepetésre – zárta Bányász-Szabó Valéria.


TÁMOGATÓINK