facebook
2018-04-24 20:22:29

Míg a Kisvárda Master Good SE voltaképpen tisztesen helytállt a bajnoki és Bajnokok Ligája címvédő Győr ellen (hazai pályán 25–17-re kapott ki), addig a legutóbb szintén szombaton pályára lépő Érd, a várdaiak szerdai ellenfele meglehetősen nagy pofonba (32–15) szaladt bele a másik honi élcsapat, a Ferencváros ellen. A szerdai mérkőzés tekintetében ez jó vagy inkább rossz hír a csapat számára?

– Úgy gondolom, inkább ­rossz – felelte Vlatko Djonovics, a kisvárdaiak edzője. – Az Érd jobb csapat attól, mint amit legutóbb mutatott, csak nagyon rosszul sikerült számukra a mérkőzés első húsz perce, és utána kicsit fel is adták a harcot. Ugyanakkor a csapat erejét mutatja, hogy a harmadik helyen állva eddig csak a két topcsapattól, a Győrtől és a Fraditól kapott ki oda-vissza, az ötödik vereségét pedig a Váctól szenvedte el. Azt kell mondanom, hogy az Érd jelenleg előrébb tart nálunk, mondom ezt a nemrégiben véget ért kilencmeccses győzelmi sorozatunk tudatában is. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy szerdán este ne tennénk meg mindent a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Az élvonal góllövőlistáját nagy fölénnyel vezeti az érdiek jobbszélsője, Katarina Krpezs-Slezák, aki az általa lejátszott 21 mérkőzésen 161 gólnál tart, míg a második helyezett kecskeméti Szabó Edina 129 találatnál. Szükséges külön védekezéssel készülni az érdi gólgyárosból?

– Krpezs-Slezákot jól ismerem a szerb válogatottból is, tudom róla, hogy a góljai többségét egyéni, lerohanásos akcióból szerzi, illetve ő dobja csapata büntetőinek a nagy részét is – így a monte­negrói szakvezető. – Ezekre nehéz készülni, meg egyébként is, nagyon sok a jó játékos az Érdben, szinte lehetetlen megjósolni, hogy melyikük fog majd ki jó napot. Tudok róla, hogy nagyjából egy éve döntetlent játszott a Kisvárda Érden, de az egyrészt már a múlt, amiből nem lehet megélni, másrészt a mostani mérkőzés szempontjából semmi jelentősége nincs.

A kisvárdaiak legutóbbi mérkőzését saroksérülés miatt kihagyta Orbán Adrienn, aki ugyancsak a jobb szélen képvisel jelentős játékerőt a saját csapatában. A szerdai mérkőzésen bevethető lesz a korábbi válogatott játékos?

– Nagyon remélem – felelte Djonovics. – Elkezdte az edzéseket, bár nincs még mögötte annyi gyakorlásszám, ami által nyugodtan pályára lehetne küldeni. Megpróbálkozik majd a játékkal, és minden körülmények között szükségünk van rá, hiszen ő a legtapasztaltabb játékosunk, és a Győr ellen gyengélkedtünk a posztján, a jobb szélen, ahonnan négy leadott lövésünk egyikéből sem született gól. Más a csapat karaktere és a stílusa is, ha ő a pályán van.


TÁMOGATÓINK