facebook
2018-04-23 12:52:15

Bármilyen furcsa, a Győri ETO KC minden magyar bajnokiján azért lép pályára, hogy legyen tétje a Ferencváros elleni május 2-ai rangadónak, mert egy esetleges újabb pontvesztés azt jelentené a címvédő számára, hogy nem tudná ledolgozni a Fradival szembeni hátrányát.

Emiatt érezhető is volt egy kis görcsösség a szombaton Kisvárdán fellépő kisalföldieken, ám végül nyolc góllal (25–17) nyerni tudtak. Fele akkora különbség esetén át kellett volna engedniük a pillanatnyi elsőséget is a Fradinak, de ez amúgy is csak virtuális, hiszen a fővárosiak egy meccsel kevesebbet játszottak. A január végén munkába álló Vlatko Djonovics irányításával első hazai vereségét szenvedte el a KKC, amelynek elsősorban a védekezése nem vallott szégyent, hiszen a Győr ebben a bajnokságban most másodszor ragadt 25 szerzett gólon – először a Fradi ellen ősszel 27–25-re elveszített rangadón.

– A védekezésünk jól működött, különösen az első félidőben – állapította meg Vlatko Djonovics edző. – A nagyobb baj a támadójátékkal volt, mert egyrészt a Győr is nagyszerűen védekezett, illetve nagyon nagy teher hárult az átlövőinkre, ezért nem tudtunk szélesebben akciózni. Samira Rocha után Orbán Adrienn személyében erre a mérkőzésre a másik rutinos szélsőnk is kivált a játékból, és a helyettesek közül bármennyire is nyújtott jó teljesítményt Karacs Jázmin, azért ő sem mondható tapasztalt játékosnak. Érezni lehetett, hogy melyik oldalon szerepelnek azok a kézilabdázók, akik hétről hétre a Bajnokok Ligájában edződnek, és melyikben nem.

A meccs előtt mindenesetre arról beszélt a montenegrói szakvezető, hogy küzdeni, harcolni akarja látni a csapatát. Valami ilyesmire gondolt?

– A mérkőzés előtt belenéztem a Ferencváros–Érd rangadóba, és mondtam is a lányoknak az öltözőben, nem akarom, hogy úgy járjunk, mint az Érd, amely nagyon könnyen megadta magát – felelte Djonovics mester. – A küzdőszellemmel nem volt baj, akkor sem adtuk fel, amikor az elején komoly hátrányba kerültünk, ennek köszönhető, hogy fel tudtunk zárkózni három gólra, ma­gyarán nyílttá tettük a mérkőzést. A végére azonban felőrlődtünk, kicsit el is fáradtunk, de ezután a meccs után tényleg nem az eredmény számít.

Szerdán teljes fordulót rendeznek a női NB I.-ben, a Kisvárda ekkor a harmadik helyen álló Érd vendége lesz.


TÁMOGATÓINK