facebook
2018-04-20 21:10:47

Minden esély megvolt arra, hogy tíz győzelemmel, de legalábbis tíz veretlenül megvívott meccsel a háta mögött fogadja szombaton (kezdés 18 órakor) a Győri Audi ETO KC-t a Kisvárda Master Good SE a női NB I-ben. Zsinórban aratott kilenc siker után a legutóbbi, siófoki meccs hajrája azonban rosszul alakult a csapat számára, így veszített 19–18-ra.

– Máig bosszant a vereség, elsősorban azért, mert a meccs felvételén jól látszik, tíz olyan játékvezetői hiba történt, ami bennünket sújtott – mondta Vlatko Djonovics, akitől azt is megkérdeztük, hogy a Triscsuk Krisztinával szemben megfogalmazott meccs utáni kritikája hogyan hatott a leghíresebb játékosára. – Nem értem, miért mindenki Triscsukkal foglalkozik. Ő is egy játékos a csapatból, és ha megkérdezik a véleményemet róla vagy bárkiről, akkor azt őszintén el fogom mondani. A Siófok elleni mérkőzésen nem teljesített jól, de természetesen a Győr ellen is lehetőséget kap.

A Győr bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédőként, friss Magyar Kupa-győztesként érkezik Kisvárdára. Ugyanakkor közeledik a a Ferencváros elleni május 2-i bajnoki csúcsrangadója valamint három hét múlva a BL négyes döntője. Meglehet, gondolatban már ezek az események járnak a klasszisok fejében, és amúgy is sok a sérült az ETO-ban. Teremthet ez váratlan esélyt a pontszerzésre?

– A győriek a világ bármelyik csapata ellen úgy lépnek pályára, hogy ők a favoritok – állapította meg a montenegrói edző. – Sok a sérültjük, de így is fantasztikus a keretük, gyakorlatilag mindegy, hogy melyik kapusuk véd, övék az egyik legjobb jobbszélső, Nora Mörköt olyan jobbátlövővel tudták pótolni, mint a spanyol Mireya Gonzalez, Eduarda Amorim személyében az egyik legjobb védőspecialista játszik náluk, és a többi poszton is klasszisokat tudnak bevetni. Úgyhogy ezen a meccsen nekünk nem eredményben kell gondolkodnunk. Azt akarom látni a játékosokon, és ez nekik is elmondtam, hogy küzdenek, mindent megtesznek, és ha ez így történik, akkor vereség esetén is elégedett leszek.

Vlatko Djonovics kérdésünkre elárulta, hogy már aláírta az új szezonra érvényes szerződését, és folyamatosan dolgoznak a jövő évi keret kialakításán. A Győr elleni mérkőzésen garantált a telt ház, hiszen a belépőket a hétfői pénztárnyitás után fél óra alatt elkapkodták.


TÁMOGATÓINK