facebook
2018-04-12 10:42:03

A kilences győzelmi sorozat sem semmi, de azért az lenne az igazi, ha tízig is számolhatna a Kisvárda Master Good SE a női NB I-ben. Csakhogy az utóbbi hónapok legkeményebb mérkőzése vár pénteken a csapatra, mert bár a pénteki házigazda, a Siófok hetedik helyezettként az ötödik KKC mögött foglal helyet a tabellán három ponttal lemaradva tőle, de valós játékerejét a Magyar Kupa négyes fináléjában is megmutatta, ahol csak a döntetlent követő hetespárbajon múlott, hogy az Érddel szemben nem harcolta ki a döntőbe jutást.

– Tisztában vagyok vele, hogy az eddigi legnehezebb rivális vár ránk azóta, hogy Kisvárdára kerültem – mondta Vlatko Djonovics. – A Siófok remek csapat, több nemzet válogatottjai alkotják az igencsak bő keretét, amelyben kiváló kapus éppúgy található, mint remek beállós, átlövő vagy szélső. De hát éppen attól vagyunk sportemberek, hogy az ilyen mérkőzéseknek is győzelmi szándékkal vágjunk neki, a mögöttünk álló nagy sorozat pedig önbizalmat is ad a folytatáshoz.

A Balaton-parti csapat nemrégiben vette birtokba új csarnokát, a Kiss Szilárdról elnevezett arénát, amelyet a férfi válogatott osztrákok és brazilok elleni mérkőzésével avattak fel. A siófoki csapat pedig elveszítette az ott játszott első bajnoki mérkőzését a Dunaújvárossal szemben (21–23) – a létesítményavató meccseknek általában ez a sorsuk…

– Kíváncsian várjuk, hogy milyen az új siófoki sportcsarnok, a felvételek alapján nagyon szép – mondta a várdaiak montenegrói edzője. – Talán előnyünk is származhat abból, hogy az ellenfél még nem lakta be teljesen a létesítményt, vagyis még nem számít az igazi otthonának, de nem ebben kell elsősorban bíznunk, hanem az elvégzett munkában és a mutatott játékban.

Samira Rocha kiválásával minden meccs előtt kérdéses, hogy ki játszik majd a bal szélen. A két szóba jöhető jelölt közül Marincsák Nikolett legutóbb sérült volt, Karacs Jázmin viszont jól teljesített az MTK ellen 26–21-re megnyert mérkőzésen.

– Igaz, Jázmin szépen megoldotta a rábízott feladatot – értett egyet Djonovics. – Marincsák Niki sérülés miatt öt napot kihagyott, meglátjuk, mennyire érte utol magát. Persze, ez a két játékos is jelölt a posztra, de az is lehet, hogy meglepetés lesz, hogy ki játszik majd a bal szélen…


TÁMOGATÓINK