facebook
2018-04-06 19:16:22

A meglepetés erejével hatott Koós István, a kisvárdai női NB I-es csapat masszőre számára, hogy a hétfői születésnapja alkalmából ő végezhette el az MTK elleni pénteki mérkőzés kezdődobását.

De vajon lesz-e meglepetés a balszélső posztján? – fogalmazódott meg bennünk a kérdés, hiszen Vlatko Djonovics edző a meccs előtti „csapathirdetéskor” nyitva hagyta ezt a kérdést. Nos, védekezésben Tamara Radojevics, támadásban pedig Karacs Jázmin helyettesítette Samira Rochát, Karacs három szép góllal cáfolt rá edzőjére, miszerint rutintalan lenne ennek a szerepkörnek a betöltésére.

A vendégek is bal szélről ügyeskedtek, Szádvári Krisztina onnan szerezte a meccs első gólját, a helyére beálló Sallai Nikolett pedig további hármat, és akkor ezekkel a találatokkal együtt ötnél tartott az MTK. A Kisvárda viszont tíznél, mert Radojevicshez Triscsuk Krisztina is csatlakozott, majd a kezdő támadósor tagjai közül szép lassan mindenki feliratkozott a góllövőlistára. A szünetet megelőző dekoncentráltságnak a keveset cserélő Djonovics mester időkéréssel igyekezett véget vetni, de a fővárosiak így is feljöttek három gólra.

A második félidő elején aztán gyorsan megduplázta előnyét a hazai csapat, amire az MTK négy találattal reagált, és félő volt, hogy a belelkesedő vendégek elkapják a ritmust. Dakos Noémi a beállós pozícióból szórta a gólokat, de kettőnél közelebb így sem fért a Kisvárdához a fővárosi csapat, mert Marija Hakunova a legjobbkor pattintott kétszer is a léc alá. Orbán Adrienn nemcsak remek gólokat szerzett, hanem nagyszerűen hozta helyzetbe a társakat, visszaállt a hatgólos különbség, majd végül öttel nyert a Várda.

És ez cseppet sem meglepetés, legfeljebb csak annyiban, hogy volt a bajnokságnak olyan szakasza, amikor ilyen szép, kilenc részből álló sikersorozatra nem nagyon látszott esély…

NB I, női: 19. forduló

Kisvárda Master Good SE–MTK Budapest 26–21 (13–10)

Kisvárda, 1030 néző, v.: Nagy F., Túróczy.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 5, Umanec, Hakunova 4, Milanovic-Litre 2, Triscsuk 6/1, Radojevics 4. Csere: Triffa (kapus), Karacs 3, Dmitrovics 2, Szabó V. Edző: Vlatko Djonovics.

MTK: Terenyi – Slakta 3, Karnik 3/1, Tóth E. 2, Dakos 6, Termány, Szádvári 1. Csere: Hlogyik (kapus), Kovács G., Gorilszka 1, Barna É. 1, Sallai N. 3, Kuti 1, Valovics. Edző: Golovin Vlamigyir.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 2–2, 14.: 7–2, 20.: 9–5, 26.: 11–8, 33.: 16–10, 39.: 16–14, 44.: 20–16, 49.: 23–18, 58.: 25–21.

Kiállítások: 6, illetve 10 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 1/1.

Mesterszemmel

Vlatko Djonovics: – Csak az első tizenöt perc védekezésével lehettem elégedett, utána sok hibát követtünk el. Támadásban jobbak voltunk, ennek köszönhetjük a győzelmet.

Golovin Vlagyimir: – Óriási akarattal, de sok technikai hibával játszottak. Többször is nagy hátrányból jöttünk fel, de a kritikus szituációkban nem tudtunk még közelebb férkőzni az ellenfélhez.


TÁMOGATÓINK