facebook
2018-03-09 20:05:27

Aki könnyű mérkőzésre számított péntek este a sereghajtó Békéscsaba ellen Kisvárdán, az hamar megkapta a választ, hogy nem lesz az. Az NB I-es női meccsen a vendégek szűk negyedóra alatt úgy vezettek 5–2-re, hogy még egy hetest is kihagytak.

Ha addig másként is gondolták, a hatos győzelmi sorozatban lévő várdaiak, ekkor bizony beláthatták, hogy miként az utóbbi meccseken, itt és most is meg kell majd feszülni a sikerért. Főként, hogy hamar kiderült, az utóbbi meccseken a csapat motorjának bizonyuló irányító, a kisebb térdsérülést szenvedett Tamara Radojevics nagyon hiányzik. A Dragan Gvozdenovics személyében honfitárs segítőt kapott Vlatko Djonovics be is vetett mindent, hogy felpörgesse csapatát, időt kért, és alkalmazta a Budaörsön eredményes hét a hat elleni támadójátékot. Erre már csak azért is szükség volt, mert Triscsuk Krisztina külön őrzőt kapott, így szükség volt még egy játékosra a belső posztokon. A két ziccert hibázó Samira Rocha is pihenőt kapott, Triffa Ágnest pedig egy kivédekezett támadást követően ültetette a kispadra a montenegrói edző. A húzás bejött, mert Jekatyerina Dzsukeva rögvest hetest fogott.

A vendégek Kovács Anett szélső ziccereivel tartották egygólos előnyüket, mígnem Triscsuk harmadik hetesével először vezetett a Várda (8–7). Büntetőkből amúgy sem volt hiány, szünetig a várdaiak hetet, a csabaiak ötöt végezhettek el belőle, mindkét oldalon kétszer-kétszer hibáztak az ítéletvégrehajtók.

A második félidőben aztán beindult a hazai henger, a várdiak negyedóra alatt 8–1-es szakaszt repesztettek, amivel el is döntötték a két pont sorsát. Dzsukeva fogott, mint a zöld festék, így a haloványabb támadójátékot, a temérdek kapufán csattanó lövést is elbírta a csapat. Hozta tehát a kötelezőt a KKC, ami után szólhatunk a költővel: „a hetedik te magad légy”!

NB I, női: 17. forduló

Kisvárda Master Good SE–Békéscsabai ENKSE 24–17 (9–8)

Kisvárda, 1021 néző, v.: Marton Zs., Szabó E.

Kisvárda: Triffa – Orbán A. 5, Umanec, Hakunova 2, Milanovic-Litre 2, Triscsuk 8/5, Rocha 2. Csere: Dzsukeva, Balog J. (kapusok), Dmitrovics 5/2, Karacs, Marincsák, Szabó V. Tarjányi Sz. Mihovics I., Edző: Vlatko Djonovics.

Békéscsaba: Györkös – Kovács A. 4, Kovacsevics 6/1, Szögi 1/1, Zöldi-Tóth 1, Walfisch 2, Bottó 1. Csere: Popovics (kapus), Mihálffy 1/1, Giricz, Vukajlovics, Szarka, Gidai 2/2. Edző: Horváth Roland.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 1–3, 13.: 2–5, 21.: 6–6, 33.: 11–8, 45.: 17–9, 52.: 21–13, 57.: 23–14.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc. Hétméteresek: 10/7, illetve 7/5.

Mesterszemmel

Vlatko Djonovics: – Gondot jelentett, hogy a meccs előtti utolsó edzésen Tamara Radojevics megsérült, ez is közrejátszhatott abban, hogy nehezen indult számunkra a mérkőzés, de a második félidőben felnőttünk a feladathoz.

Horváth Roland: – Mondhatnék közhelyeket, hogy jobb csapattól kaptunk ki, de az az igazság, hogy ennyi kihagyott ziccerrel nem lehet mérkőzést nyerni. Nem tudom, a játékosok feje hol volt, de az biztos, ez volt az utolsó ilyen alkalom.


TÁMOGATÓINK