facebook
2018-03-03 17:51:00

Jár az elismerés az együttesünknek, amely pénteken, Budaörsön zsinórban a hatodik meccsét is megnyerte.

Ebből ötöt a január végén munkába állt új edző, Vlatko Djonovics irányításával. Túlzás lenne azt állítani, hogy a montenegrói szakvezető vezetésével csupa hátradőlős meccset vívott volna a Kisvárda, hiszen a már említett idegenbeli meccsek mellett hazai pályán a Vácot 28–27-re, az Alba Fehérvárt pedig 19–17-re győzték le. Azt azonban nem jelentenénk ki, hogy csak és kizárólag a szerencsének köszönheti minimális különbségű győzelmeit a Várda.

– Elismerem, olykor nem álltunk hadilábon a szerencsével, de tettünk is azért, hogy Fortuna a kegyeibe fogadjon bennünket – mondta a péntek esti mérkőzést követően Vlatko Djonovics. – Budaörsön a huszonhét huszonhetes állásnál vezetett utolsó akciónknál bevállaltuk, hogy hét mezőnyjátékossal támadjunk, amiben nem kis kockázat volt, hiszen labdavesztés vagy rossz lövés esetén tálcán kínáltuk volna az üres kaput az ellenfélnek a győztes gól megszerzésére. Szerencsére Samira Rocha a kapuba talált, utána pedig kivédekeztük a hazaiak utolsó támadását.

A tréner az általa említett hét a hat elleni játékot korábban is bevetette, amikor csapata 22–19-re vezetett. Nyilván azzal a céllal, hogy egy újabb góllal végleg el lehetett volna dönteni a meccset.

– Ezt fontosnak éreztem, mert korábban is többször támadtunk azért, hogy háromról négygólosra nőjön az előnyünk, de sehogyan sem akart sikerülni – így Djonovics. – Akkor sem, és bár később egyenlített az ellenfél, végül mégis ebben a felállásban lőttük be a győztes gólt. El kell mondanom, hogy az ellenfél kapusa nagyon jól védett, szerencsére a mi kapunkban is remekelt Triffa Ágnes, aki heteseket, ziccereket és átlövéseket is védett. Azt azonban nagyon nehezen bírtuk el, hogy Triscsuk Krisztina egyetlen gólt sem szerzett. Az első félidőben nagyon passzív volt, a szünetben megbeszéltük, hogy ennek mi lehet az oka, így a második játékrészben már többször vállalkozott, de semmi nem akart neki sikerülni. Tudom, hogy ezen a meccsen főként támadásban sokat hibáztunk, de nagy szívvel játszottunk, és zsinórban hatodszor is nyerni tudtunk. Ha pedig ere gondolok, akkor azt kell mondanom, hogy az élet szép…

A sorozat folytatására pedig legközelebb is jó esély kínálkozik, hiszen pénteken a sereghajtó Békéscsabát fogadjuk.


TÁMOGATÓINK