facebook
2017-09-21 20:10:07

Nagyon szolidan fogalmazunk, ha ízt írjuk, hogy kicsinosították a kisvárdai tornacsarnokot az NB I-es női csapat hazai premierjére. Tágasabbak lettek a közlekedők, megújultak az irodák, az öltözők és a kiszolgáló helyiségek, valamint a közvetítő- és sajtóhelyek, hatalmas ledes video-eredményjelző került a falra, ahonnan a játékosok portréfotókról mosolyognak a szurkolókra és a nézőtér is komfortosabb lett. Úgyhogy, immár nemcsak a hangulat miatt érezhette valóban élvonalbeli mérkőzésen magát az ember.

A nívóról pedig a hazai csapatnak is illene gondoskodni, erre utalt a nyári vérfrissítés és a múlt heti eredmény, az Alba Fehérvár idegenbeli legyőzése (24–23) is. Persze, a csütörtöki ellenfél, a Budaörs játékereje sem lebecsülendő, erre garancia volt a Hornyák Ágnes, Pálos-Bognár Barbara és a Fradiból „importált” Szöllősi-Zácsik Szandra alkotta belső hármas. Az ő góljaikra támaszkodva fordította meg a maga javára az állást a vendégcsapat, amely az első félidő derekán már hárommal is vezetett. Marina Dmitrovics beküldése azonban jó hatással volt a KKC-ra, Triscsuk Krisztina is be-betalált, így a szünetig visszavette a vezetést a házigazda.

Ha az előny nem is volt megnyugtató, a játék azért javult, ráadásul a második félidő elején a hétméteresre beállt Triffa Ágnes rögvest kivédte az addig két büntetőt értékesítő Juhos Kata lövését. A szereplést nem túl egészséges bokával is vállaló Tamara Radojevics valamint Samira Rocha is feliratkozott a góllövőlistára, és Dmitrovics emberhátrányból lőtt, hatodik találatával már a Várda vezetett hárommal.

Majd már négy is volt közte, de Szöllősi-Zácsik úgy is bepörkölte egymás után négyszer a labdát a kapuba, hogy az abban álló Jekatyerina Dzsukeva teljesítménye feljavulóban volt. Dmitrovics elrontott hetese után lehetősége volt az egyenlítésre a Budaörsnek, de Triffa ezúttal ziccert fogott, majd megálljt parancsolt Szöllősi-Zácsiknak is.

Az ő szerepét Pálos-Bognár vette át, majd Hornyák góljával az 55. percben átvette a vezetést a vendégcsapat. Amikor két percen belülre érve Szöllősi-Zácsik kilencedik góljával kétgólos előnybe került az emberelőnyben játszó látogató, úszni látszott a hajó, főként, hogy a következő támadásból sem sikerült gólt szerezni. Triscsuk labdaszerzésből szerzett gólja után bő fél perc maradt, és azt már kihúzta a Budaörs, amely meglepetésre elvitte a két pontot – leforrázva a szebb hazai bemutatkozásban reménykedő hazaiakat.

NB I, női: 3. forduló

Kisvárda Master Good SE–Budaörs Handball 22–23 (11–10)

Kisvárda, 1170 néző, v.: Hargitai, Markó.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 1, Hakunova 3, Radojevics 2, Milanovic-Litre, Triscsuk 7/1, Rocha 2. Csere: Triffa (kapus), Dmitrovics 7/2, Szabó V., Umanec. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Budaörs: Sipeki – Juhos 4/2, Szabadfi 1, Hornyák Á. 5, Szőllősi-Zácsik 9, Pálos-Bognár 3/1, Farkas E. Csere: Wéninger (kapus), Zsigmond V., Pásztor N. 1, Berta B. Edző: Mihály Attila.

Az eredmény alakulása,7. perc: 3–2, 16.: 4–7, 22.: 8–8, 25.: 10–9, 37.: 14–11, 41.. 17–13, 47.: 18–17, 52.: 19–19, 55.: 20–21, 59.: 21–23.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 4/3.

Mesterszemmel

Mátéfi Eszter: – Nem gondoltam volna, hogy nem tudtuk volna itthon tartani a két pontot, talán a fehérvári győzelem elaltatta a csapatot. Még időben is jöhetett ez a pofon, ettől több kell.

Mihály Attila: – Inkább küzdelmes, mint jó mérkőzést láthattunk, a végén mi voltunk kicsit szerencsésebbek. Mivel mindkét csapat átalakult a nyáron, sok volt az egyéni megoldás, ettől mindkét fél tud majd jobban játszani.


TÁMOGATÓINK