facebook
2017-09-14 09:18:55

A második forduló lesz az első a Kisvárda Master Good SE NB I-es női csapata számára, lévén a váciak nemzetközi kupakötelezettsége miatt a szabolcsiak mérkőzését a múlt hétről november 11-re halasztották. Így aztán a debütálás nem hazai pályán esedékes, hanem idegenben, Székesfehérváron, ahol pénteken lépnek fel a várdaiak. Nem kevés izgalommal és kíváncsisággal, hogy mire lesz képes a csaknem teljesen átalakult csapat.

– Nagyon várjuk a rajtot, hiszen eleve hosszú volt a felkészülés, ami számunkra tovább nyúlott azzal, hogy a múlt heti mérkőzésünk elmaradt – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Szerettünk volna még egy edzőmeccset játszani, de ez nem jött össze, így a végére lett egy kis meccshiányunk, de összességében elvégeztük a munkát, amit terveztünk. Sok helyről jöttek ugyan a játékosok, de köztük több a rutinos, remek képességekkel megáldott kézilabdázó, akiktől sokat várunk. És gondolom, a közvélemény is kíváncsi arra, hogy mire is leszünk képesek.

Az első fordulóban játszott, előrehozott, illetve hétközi meccseken a mezőny nagy része már bemutatkozott, ami jelenthetett némi támpontot a várható erőviszonyokat illetően. Hol lehet a helye a Kisvárdának a sokak által a valaha volt legerősebbnek vélt női bajnokságban?

– Az edzőmeccseken is figyeltük a mezőnyt, de ugye a bajnoki a lényeges, és a tudósításokból valamint az edzői nyilatkozatokból az derült ki, hogy még sok a hiba, szezon eleji a forma – felelte Mátéfi Eszter. – Minden bizonnyal a Győr most is uralja majd a mezőnyt a Ferencvárossal együtt, de szűkülhet köztük a távolság a megerősödött Érddel valamint a nagyon jól igazolt Siófokkal. Úgy gondolom, mi is sokat erősödtünk, de a hivatalos célokat még nem fogalmaztuk meg. A felkészülés során okozott némi nehézséget, hogy volt rá példa, amikor mindkét irányítónk sérült volt, közülük Marincsák Nikolettre még most sem számíthatunk, ő az egyedüli hiányzónk. Mivel a bajnoki lebonyolítás tavalyról nem változott, azaz most sem lesz rájátszás, ezért az első perctől kezdve minél több pontot kell gyűjtenünk ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk ebből a bajnokságból.

Az első ellenfelet, az Alba Fehérvárt is az élcsapatok között szokás említeni, de a székesfehérváriak a nyitányon meglehetősen sima, 32–18-as vereséget szenvedtek a Ferencváros otthonában. A kisvárdaiak számára a tavalyi bajnokságban a Fehérvár nem azon ellenfelek táborába tartozott, amely ellen idegenben is volt reális győzelmi esélye, de vajon változott-e ez a helyzet mostanra?

– A hazai pálya előnye a Fehérvár mellett szól, ez tény – állapította meg a szakmai igazgató. – Az is igaz, aktuális ellenfelünk évről évre erősödik, rendre a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása a cél. Ugyan nagy különbséggel veszítettek a nyitányon, de helyzeti előnyben vannak velünk szemben azáltal, hogy éles meccsen mérhették le, hol is tartanak. Nem szeretnék előre jósolgatni azügyben, hogy mire lehetünk képesek pénteken, arra vagyok kíváncsi, téthelyzetben meg tudják-e oldani a lányok mindazt, amit eddig edzéseken vagy felkészülési meccseken mutattak. A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a meccsből, ha lesz esély a végén, akkor azt nyilván meg kell ragadnunk.

A Kisvárda Master Good SE csapatának kerete (a nevek előtt a mezszámok)

Kapusok: 1 Jekatyerina Dzsukeva (bolgár), 16 Triffa Ágnes, 95 Balog Judit

Jobbszélsők: 14 Ivana Mihovics (ukrán), 18 Orbán Adrienn, 97 Katona Flóra

Jobboldali átlövő: 9 Olena Umanec (ukrán), 77 Marina Dmitrovics (szerb)

Irányítók: 20 Tamara Radojevics (szerb), 24 Marincsák Nikolett

Beállósok: 10 Szabó Valéria, 17 Tarjányi Szilvia, 23 Vesna Milanovic-Litre (horvát)

Baloldali átlövők: 3 Dudás Georgina, 5 Triscsuk Krisztina, 36 Marija Hakunova (orosz)

Balszélsők: 4 Samira Rocha (brazil), 6 Karacs Jázmin

NB I: női, 2. forduló

Péntek: Alba Fehérvár–Kisvárda Master Good SE, DVSC–Siófok (mindkettő 18)

Szombat: Békéscsaba–Dunaújváros (17), MTK–Győr, Budaörs–Ferencváros, Vác–Kecskemét (mindhárom 18)

Vasárnap: Vasas–Érd (18)


TÁMOGATÓINK