facebook
2022-05-06 14:19:16

Élvonalbeli csapatunk múlt pénteken csattanós választ adott azoknak, akik azt feltételezték, hogy „lefekszünk” a bajnoki címre törő Ferencvárosnak. Bár kikaptunk a fővárosi zöld-fehérektől, az igazi megsemmisítő KO elmaradt, olyannyira, hogy a második félidőt megnyertük. A második harminc percből erőt merítve a nem titkoltan a hetedik helyre pályázó csapatunk szombaton bizony Érd vendégeként folytatja a bajnoki sorozatot.

Ami a Pest megyeieket illeti, legutóbb április közepén léptek pályára, akkor a Vasas legyőzésével egy kilenc mérkőzéses vesztes sorozatot szakítottak meg. Ez a siker azonban igen sokat érhet számukra a végelszámolásnál. Ám figyelemre méltó, hogy többször is közel álltak a bravúrhoz, hiszen Vácon és Dunaújvárosban csak három, míg Fehérvárott csak két góllal kaptak ki, tehát küzdenek a végső sípszóig.

A két gárda ebben a szezonban fordított felállásban januárban találkozott egymással, akkor a mieink végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak.

– Tisztában vagyunk az Érd helyzetével, mi azonban a saját céljaink elérésével foglalkozunk, ezért nagyon fontos számunkra a szombati mérkőzés – szögezte le határozottan vezetőedzőnk, Bakó Botond. – Nagyon jó volt, hogy a válogatott szünet után közvetlenül tudtunk játszani egy tétmérkőzést, a Ferencváros ellen sikerült visszarázódnunk a bajnoki ritmusba. Bár az első félidőben látszott a hosszú kihagyás, azt gondolom, hogy a második félidő utolsó húsz percében azonban egészen jól kézilabdáztunk. Bízom benne, hogy hasonló produkciót tudunk kivinni a pályára, ezért dolgoztunk egész héten. Erre szükségünk is lesz, hiszen az Érd helyezésétől függetlenül mindenki számára komoly ellenfél hazai pályán, nagyon meg kell dolgozni a pontért, pontokért. Nagy tartással játszanak, nehéz őket megtörni. Megpróbáljuk rájuk erőltetni akaratunkat, mi szeretnénk irányítani a mérkőzést, hogy a mi erősségeink domináljanak. Ezek tervek, sokat gyakoroltunk, átbeszéltük a lehetséges szituációkat, annyi „csak” a feladatunk, hogy ezeket megfelelő higgadtsággal, rutinnal meg is valósítsuk – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK