facebook
2022-01-26 20:59:53

Két tartalékos csapat találkozott szerdán Kisvárdán a Magyar Kupa 4. fordulójában. Sok más alakulathoz hasonlóan a mosonmagyaróváriakat is utolérte a covid-fertőzés, így többek között hiányzott Hajtai Vanessza, Tóth Gabriella és Stranigg Zsófia is. A mi mesterünk is a megszokottól szűkebb keretből gazdálkodhatott, a régebb óta maródiak mellett az MTK ellen bajnoki találkozóhoz hasonlóan Bakó Botond ezúttal sem számíthatott Dombi Luca és Mérai Maja játékára.

A vendégek kezdtek frissebben, a negyedik perc elején már a negyedik találatuknál jártak, amelyre csak Karnik Szabina tudott válaszolni. Lassan melegedtünk bele, előbb a védekezésünk keményedett fel, jó ütemű kilépésekkel akadályozták a vendégek átlövőit és a beálló körül is jól szerveztük meg a játékunkat, aztán elöl is jöttek a gólok. Dombi Katalin egyenlített, majd szintén az ő góljával vezetettünk először. Gyurka János azonnal ki is kérte első idejét, a rövid pauza azonban nem sokat változtatott a helyzeten, továbbra is mi irányították a játékot. Aztán jött egy közel tíz perces gólcsend, amelyet kihasználtak a vendégek, így döntetlennel vonulhattunk az öltözőbe.

Fordulás után előkerültek azok a bizonyos góllövő kesztyűk, amelyeket Bakó Botond hiányolt az utóbbi időben. Karnik Szabina kezdte meg a gólok gyártását, méltó partnere volt ebben Siska Pálma, Tamara Radojevics, de Mészáros-Mihálffy Adrienn is kipúpozta párszor a hálót, hátul pedig Mátéfi Dalma védett szépeket. Fokozatosan nőt a különbség a két gárda között, Udvardi Laura góljával már kilenc volt közte. A végén még Makkai Kitti és Zavaczki Boglárka is betalált, Leskóczi Boglárka pedig szép védéssel búcsúzott a hálás közönségtől. Ezzel a remek győzelemmel a legjobb nyolc közé jutottunk a Magyar Kupában.

Szép volt csajok! Hajrá KKC!

Női Magyar Kupa, 4. forduló

Kisvárda Master Good SE-Motherson Mosonmagyaróvári KC 31-24 (13-13)

Kisvárda, 200 néző, v.: Andorka, Hucker. Kisvárda: Mátéfi – Dombi K. 5, Mészáros-Mihálffy 2, Karnik 5, Juhász 3, Radojevics 4/2, Stamenics 1. Csere: Leskóczi (kapus) Udvardi 2, Bouti 3, Siska 3, Makkai 2, Zavaczki 1. Edző: Bakó Botond.

Mosonmagyaróvár: Szemerei - Kojics 3, Lancz 1, Kovács P. 2, Pásztor 6, Tóth E. 6, Milics 1.

Csere: Mistina (kapus), Török L 2., Aszanin 2, Mihály 1, Török R. Edző: Gyurka János

Kiállítások: 4, illetve 2 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 1/0.


További eredmények: Vasas-Siófok 24-32, Dunaújváros - MTK 28-26, Kozármisleny-Vác 19-41.


TÁMOGATÓINK
Tippmix Opel Coop Mastergood Várda Sport Hotel Coffee Tea Area VárdaPlex Aquacinema Frissmédia FrissFM Transitspeed Warda Coffee Roasters Agrolánc Kisvárda Fonyódi Ásványvíz