facebook
2021-01-05 12:22:41

Nyolc napon belül már a harmadik mérkőzésére készül élvonalbeli csapatunk, a Fehérvár, és a Ferencváros után szerdán pedig a Siófok vendégei lesznek Termány Ritáék.

A Balaton-parti alakulat nem az elvártaknak megfelelően szerepel eddig a szezonban, már három vereséget is begyűjtöttek, ezek közül különösen fájó lehetett az MTK elleni fiaskó. A fővárosi kék-fehérek elleni vereséget követően a klubvezetés komoly változásokat foganatosított. Menesztette Bent Dahl vezetőedzőt, és négy játékosnak is felbontotta a szerződését, így Nerea Pena, Danick Snelder, Laura van der Heijden és Dinah Eckerle is távozott október végén a klubtól. Sőt novemberben Daniel Birkelund a Siófok addigi másodedzője is távozott. A megüresedett posztra a Győr másodedzője, Zdravko Zovko érkezett, vezetésével december 30-án hazai pályán szoros csatában visszavágtak a cívis városiaknak.

A két gárda előző szezonbeli mindkét találkozóját a Siófok nyerte, októberben kilenc, míg februárban tizenkét gól volt a különbség Tomori Zsuzsáék javára.

- Az előző időszakhoz képest sűrű a programunk, sokat edzettünk. Ez azonban még mindig jobb helyzet, mintha karanténban töltenénk az időnket. Örülünk, hogy újra játszhatunk, minden pályán töltött percet meg kell becsülnünk, mert ezekből tudunk építkezni, fejlődni – fogalmazott vezetőedzőnk, Bakó Botond.

- Látom a fejlődést a csapaton, sebességben léptünk előre, átlövőink is bátrabbak, dinamikusabbak voltak már a Fradi ellen. Következő feladatunk az, hogy a ki nem kényszerített technikai hibáinkat a minimálisra csökkentsük, valamint az emberelőnyös helyzeteinket hatékonyabban építsük fel és fejezzük be. Állóképességünket is fejlesztenünk kell, hogy a komoly csapatok ellen ne csak ötven percig legyünk versenyképesek. Van feladatunk bőven, igyekszünk pozitívak és motiváltak lenni, hogy mire odaérünk a kulcsmérkőzéseinkhez jó állapotban legyünk. Természetesen Siófokon sem tesszük fel a kezünket, harcolni, küzdeni fogunk, igyekszünk a lehető legjobbunkat nyújtani. Számtalan példa van arra, hogy nem mindig a favorit nyer, ezt a sanszot meg kell adni magunknak most is – zárta Bakó Botond.

Csapatunk a kedd délelőtti edzés után útra kelt és az éjszakát már Siófokon tölti.TÁMOGATÓINK