facebook
2021-01-02 18:18:42

A Fehérvár ellen parádésan védő, de apróbb sérülést szenvedett Pásztor Bettina mellett az utolsó edzésen kifordult a bokája Bouti Fruzsinának, így őket nem nevezte a Ferencváros elleni mérkőzésre vezetőedzőnk, Bakó Botond.

A hazai csapat indította útjára a labdát az esztendő első női bajnoki találkozóján. Háfra Noémi, majd Julia Behnke kapufáját követően a találkozó első gólját Karnik Szabina szerezte meg, jobbátlövőnk rövid időn belül újra betalált. Majd Siska Pálmát csak szabálytalanul tudták megállítani, a megítélt hétméterest Szabó Nina váltotta gólra, ezzel már 3-0-ra vezettünk. Feszesen, pattogósan védekeztünk, a fővárosi zöld-fehérek nem találták a réseket a falon, első találatukat Behnke szerezte a hatodik percben. Magára talált aztán a házigazda a tizedik percben utolérte csapatunkat, majd Klujber büntetőjével át is vették a vezetést. Továbbra is bátran vállalkoztak lányaink, de néhányszor hiba csúszott támadásaikba, amelyet a Fradi rendre megbüntetett. Bíró Blanka, majd Kovacsics Anikó üres kapus góljaival tovább növelték előnyüket. Behnke negyedik találatával már öt góllal vezetett a Fradi, Bakó Botond ekkor kikérte idejét. A rövid pauzát követően Szabó Nina passzából Dombi Luca faragott a hátrányból, aztán két labdát is eladott a csapat, amelyből ismét ellépett a Ferencváros. Siska Pálma hetesével zárkóztunk, majd Udvardi Laura tovább csökkentette a különbséget. A félidőt Bölk lövése zárta, amelyet Mátéfi Dalma védett. Fordulás után továbbra is jól tartottuk magubkat, a második játékrészre beálló Malesteinre azonban nem volt ellenszerünk, a holland válogatott szélső rendre túljárt Mátéfi eszén. Ahogy haladt előre az idő egyre pontatlanabbá vált csapatunk támadójátéka, rendezetlen védelmünk ellen pedig sorra alakították ki helyzeteiket a fővárosiak, hogy ekkor még nem lett nagyobb a különbség, azt Mátéfi Dalmának köszönhető. Bakó Botond ismételt időkérését követően egy megbeszélt figura végén Udvardi Laura volt eredményes. A Ferencváros megnyitotta védekezését, ennek ellenére előbb Mihálffy Adrienn, majd Milosevics Tímea is betalált. Többször is három gólra zárkózhattunk volna, a lehetőséggel azonban nem tudtunk élni. Az utolsó tíz percre elfogyott az erő és a Fradi folyamatosan növelve előnyét nagy különbséggel nyert. Kár érte, mert a két csapat között nem volt akkora különbség, mint amit az eredmény mutat.

Ferencváros-Kisvárda Master Good SE 34-22 (14-11)

Budapest, zárt kapuk mögött. V: Réti, Szedmák.

FTC: Bíró 1 – Kovács 1, Klujber 5/3, Kovacsics 3, Behnke 4, Háfra N. 1, Márton 3

Csere: Csiszár-Szekeres, Kisfaludy 1, Bölk 6, Stolle 1, Szucsánszki 1, Malestein 6/1, Schatzl Nadine, Tóth 1. Edző: Elek Gábor.

Kisvárda: Mátéfi - Udvardi 2, Dombi K., Karnik 5/1, Siska 4/1, Mihálffy 4, Milosevics 2

Csere: Kondásová (kapus), Szabó 3/1, Dombi L. 2, Soltész, Habánková, Zavaczki, Termány, Bacenková. Edző: Bakó Botond.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1-4, 15. p.: 9-5, 20. p.: 13-7, 35. p.: 19-13, 45. p.: 22-18, 50. p.: 25-21, 53. p.: 29-22, 58. p.: 32-22.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 4/3.

Mesterszemmel

Elek Gábor: – Az elején viselték magukon a lányok az előző napi edzés nyomait. A második félidőre lehiggadtak, de ehhez kellett az is, hogy az ellenfél elfáradjon, épp ezért tudom, ez nem volt egy tizenkét gólos mérkőzés.

Bakó Botond: – Elsődleges célunk az volt, hogy minden pályán eltöltött időt az előnyünkre fordítsunk. Ez ötven percig sikerült. Az utolsó tíz percre elfogyott a lendületünk, de azoknak a dolgoknak a javításán, amik nem sikerültek, tovább dolgozunk.


TÁMOGATÓINK