facebook
2020-09-07 10:17:43

Élvonalbeli csapatunk hosszú kihagyás után játszott ismét bajnoki mérkőzést. Bakó Botond alakulat a Bajnokok Ligája címvédő Győr otthonában vizitált a bajnoki nyitányon és szenvedett tisztes vereséget (33-20).

Pedig a csapata nem a legjobb előjelekkel utazott a Rába-parti városba: sérülés miatt kimaradt az utazó keretből Veronika Habánková és Szabó Nina, kérdéses volt Dombi Katalin, valamint Soltész Petra játéka is, végül rájuk számíthatott a szakvezetés.

- Szűk kerettel érkeztünk a mérkőzésre, jobbszélső, jobbátlövő és irányító pozícióban egy-egy játékosra számíthattunk, illetve balátlövő pozícióban is kettő játékosom volt – tekintett vissza Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője. – A Győr ellen játszani teljes kerettel sem egyszerű, hát még ennyi hiányzóval. Kérdéses volt, hogyan fogjuk bírni a házigazdák tempóját, mert nem szerettük volna nagy verésbe beleszaladni.

Az első játékrészben türelmes támadásokat vezetett csapatunk, megvoltak a lehetőségeink, azonban a befejezésekbe többször hiba csúszott.

- Azt kértem a lányoktól, hogy lassítsuk a játékot, hosszan járassuk a faluk előtt a labdát, ezt nagyjából be is tartották. Van azonban némi hiányérzetem, mert két büntetőt is kihagytunk, valamint az indításokba többször is belehibáztunk, talán védekezésben és támadásban is lehettünk volna agresszívabbak. Így a Győr az első félidőben el is döntötte a találkozót, tíz gólos előnybe kerültek.

Térfélcsere után viszont csak további hárommal nőtt a különbség a két csapat között.

- A második félidőben pontosabban támadtunk, feljavultak az átlövőteljesítmények, többször is eredményesek voltunk a távoli zónákból. Védekezésben is voltak momentumaink és a kapusaink teljesítménye is feljavult – értékelt a vezetőedző.

- Annak ellenére, hogy kevesen voltunk viszonylag jól bírtuk a tempót. Tartottam attól, hogy az utolsó negyedórára elfogyunk fizikálisan és akkor átrohannak rajtunk, szerencsére ez nem következett be. Azt gondolom, hogy vállalható vereséggel jöttünk haza a világ talán legjobb csapatától- zárta Bakó Botond.

Dombi Luca mindhárom helyzetét értékesítette és különösen a második félidőben tudott hozzátenni csapata játékához. Beállója így értékelte a találkozót.

- Úgy gondolom, hogy a bajnoki rajt nekünk ezután fog következni, mert a Győr nem a mi szintünk. Az első félidőben talán kissé bátortalanul játszottunk, a másodikban megjöttek az átlövésgólok, amellyel némileg szorosabbá tudtuk tenni az eredményt. Hosszú támadásokkal próbáltuk lassítani a hazaiak dolgát több, kevesebb sikerrel. Nekünk ez egy jó gyakorlás volt az elkövetkezendő mérkőzésekre – fogalmazott Dombi Luca.

A szezon első hazai mérkőzésén szerdán a Debrecent fogadjuk.


TÁMOGATÓINK