facebook
2019-11-27 08:38:08

A Kisvárdai Kézilabda Club több játékosa is részt vett a 2006. január 1. és 2007 december 31. között született lányok számára megrendezésre kerülő serdülő kiválasztón.

Az egyesületekbtől beérkezett ajánlók alapján először megyei szintű szüréseket végez az MKSZ kiválasztásért felelős csoportja, hogy tavasszal - már a szűkítetett létszámot - további szinteken mérhesse fel azon tehetséges kézilabdázóknak, akik 2020 őszétől, a teljes országos szűrőn ,valamint humánbiológiai mérésen átjutva már a lány serdülő válogatott bő keretéhez tartozhatnak. Az első fordulója zajlott Hajdúnánáson 2019. november 26-án 11:00-tól a Somorjai László Sportcsarnokban ,a hol 25 2006-2007-es születésű (Kisvárda, Csenger, Mátészalka, Balkány) egyesületeinek legjobbjai méretteték meg magukat. A feladatod , szélső, átlövő, irányító, beálló ,illetve kapus poszton külön -külön voltak az előzetes egyesületi ajánlást figyelembe véve ki milyen posztra lett nevezve. Ezen kívül védekező lábmunka és motorikus képességfelmérő volt a gyerekek feladata időre.

A hajdúnánási megyei szintű felmérő eredménye januárban kerül kihirdetésre email formájában. Csak azok kapnak emailt ,akik továbbjutottak a területi válogatóra.

Az eseményről a felnőtt női csapatunk mérkőzésén is tevékenykedő Balogh Attilát kérdeztük:

" Mindenkin látszott az izgalom, ami természetes egy ilyen felmérésen. Az is látszott a gyerekeken , hogy mindenki ismerte a feladatokat . Ez azt engedi feltételezni, hogy becsülettel felkészültek a játékosok . Külön poztív dolog, hogy az edzőkön kívül szülők is elkísérték a gyerekeket, így szinte tele volt a hajdúnánási sportcsarnok.

Én, mint edző nagyon jól éreztem magam, mert a munkánk gyümölcse egy másik szinten mérettetni meg magát, és jó látni, hogy nem település, város , clubokról szól, hanem arról, hogy kinek milyen a képessége. - zárta szavait Balogh Attila"


TÁMOGATÓINK