facebook
2019-05-07 21:19:14

Két forduló van már csak hátra a bajnoki pontvadászatból, a csapata utolsó idegenbeli mérkőzésére készül, az élvonaltól búcsúzó Eger vendégei leszünk szerdán. A hevesi gárda a mezőny egyik le­g­gyengébb tagja, az eddig eltelt idő alatt mindössze két győzelemre voltak képesek, a Békéscsabát gyűrték le oda-vissza. Májusi sikerük történelminek is nevezhető, hiszen ez volt hazai pályán az első élvonalbeli győzelmük. Múlt szombaton Győrben vizitáltak és a Rába-partiak alaposan kitömték őket, közel ötven találattal terhelték meg a vendégeik kapuját. Ezzel a vereséggel matematikailag is biztossá vált, hogy Debre Viktor csapata búcsúzik az élvonaltól. A kisvárdai gárda egy lélekemelő érdi siker után múlt pénteken a Ferencvárost fogadta, és különböző sérülések miatt az idényben soha nem látott felállásban is becsületesen küzdve, nagy ellenállásra késztette a fővárosi zöld-fehéreket.

A két gárda januári mérkőzésén a Kisvárda fokozatosan elhúzva nagyarányú győzelmet aratott (31–20). A találkozó legeredményesebb játékosa Isabel Guialo volt hét találattal, Radojevics Tamara pedig hibátlanul értékesítette a büntetőket.

– Valóban voltak szerkezeti gondjaink a Ferencváros elleni mérkőzésen, a hétközi edzésen meghúzódott Radojevics vádlija, így nem számíthattam a játékára, de az első fél­idő hajrájában elveszítettük Andrea Klikovácot is, akinek egy szerencsétlen ütközés során felrepedt a szemöldöke. A vérzést sikerült elállítania az orvosi stábnak, de nem érezte jól magát, ezért már nem küldtem pályára a második félidőben. A pályán lévők azonban jól megoldották a feladatukat, és emelt fővel vonulhattunk le a pályáról – tekintett vissza Dévényi János, edző.

– Mindenféleképpen a győzelem a célunk a szerdai mérkőzésen – szögezte le a mester. Nem vehetjük félvállról a találkozót, hiszen azért az Eger megvillantotta oroszlánkörmeit az idény során, figyelmeztető lehet számunkra, hogy hazai pályán legyőzték azt a Békéscsabát, amely ellen novemberben mi megszenvedtünk, és csak az utolsó pillanatban sikerült a magunk javára fordítani a mérkőzést. Nem eshetünk abba a hibába, mint a Dunaújváros, aki talán kicsit félvállról vette a Budaörs elleni mérkőzést, ezért el is veszítette.

Természetesen mi vagyunk az esélyesek, de ezt a pályán meg is kell mutatnunk, végig koncentrált játékkal érvényesítenünk kell a papírformát. Radojevics játéka továbbra is kérdéses, Klikovác sérülése rendbe jött, így ő vállalni tudja a játékot, a mérkőzés alakulásának függvényében szeretnék több lehetőséget adni fiataljainknak is – mondta Dévényi János


TÁMOGATÓINK