facebook
2019-04-27 07:50:04

A Siófok és a Győr után ismét nehéz feladat előtt áll a Kisvárda NB I.-es csapata, szombaton az Érd ellen lép pályára Dévényi János alakulata. A Pest megyei gárda évek óta a Győr és a Ferencváros után a harmadik legerősebb csapata a bajnokságnak, ebben a szezonban azonban a megerősödött Siófok személyében komoly kihívója akadt a bronzéremért folytatott csatában. Szerdán a Balaton-partiak győzni tudtak az Elek Gyula Arénában, így ismét nyílttá vált a küzdelem a harmadik helyért.

A két csapat ebben a szezonban kétszer találkozott egymással, december 29-én bajnoki mérkőzésen három góllal tudott győzni az Érd Kisvárdán, a hazaiakat Morena és Radojevics vitte a hátán, mindketten hét találatig jutottak. Februárban a Magyar Kupa V. fordulójában Érden ütköztek meg a felek a legjobb négy közé jutásért, akkor a bajnoki meccsel ellentétben nagyobb volt a különbség a két csapat között, Szabó Edina tanítványai nyolcgólos győzelmet arattak.

Az érdiek hazai pályán különösen erősek, tíz győzelmük mellett mindössze egyetlenegyszer hagyták el vesztesen a parkettet, április közepén a világsztárokkal felálló Győr tudott győzni az Érd Arénában. Nem könnyű tehát a Kisvárda helyzete, ráadásul a győri meccsen agyrázkódást szenvedett Milanovics-Litre is csak csütörtökön kapcsolódott be a munkába.


– Újabb nehéz feladat vár ránk, szeretnénk jó játékkal előrukkolni – szögezte le Dévényi János, a Kisvárda edzője. – Megpróbálunk minél nagyobb ellenállást kifejteni a mérkőzésen, a Siófok elleni első fél­idei teljesítményt kell kivinnünk a pályára az Érd ellen. A felkészülésünket hátráltatta Milanovics-Litre sérülése, aki csak csütörtökön tért vissza a csapathoz, rá valószínűleg csak korlátozottan számíthatok, így a variációs lehetőségeink csökkentek. Normál ütemben készültünk, több meccsét is megnéztük, kielemeztük mai ellenfelünknek. Ismerjük az Érd gyengeségeit és erősségeit, ha a helyzetkihasználásunk javul, akkor képesnek tartom a csapatot egy jó eredmény elérésére – fogalmazott Dévényi János.


TÁMOGATÓINK