facebook
2019-03-28 12:38:19

Szerdán a Dunaújváros vendégeként lépett pályára a Kisvárda NB I.-es női kézilabdacsapata.

A találkozót a hosszú sérüléséből felépülő és az idényben először pályára lépő Micijevic találata nyitotta, amelyet még kettő követett, így a hazaiak rögtön meg is léptek a mérkőzés elején. György László lányai lendületesen, ötletesen támadtak, és szinte tetszés szerint érték el találataikat a lövőkről rendre lemaradó védőink mellett, így tovább növelték előnyüket.

A legutóbbi hazai találkozónkhoz hasonlóan most is gondjaink voltak támadásban, jellemző adat, hogy a félidő felénél mindössze két találatot szereztek felállt fal ellen. Dévényi János időkérése után két góllal zárkóztunk, de továbbra is a Duna-partiak akarata érvényesült. A félidő legnagyobb különbsége Ferenczy Fruzsina találatával alakult ki, amelyet szinte dudaszó pillanatában dobott. Fordulás után felgyorsultak az események, gólra gól következett, de a különbség nem olvadt.

A mérkőzés ezen periódusában Morena és Hakunova vitte a hátán a csapatot, mindketten háromszor voltak eredményesek, dunaújvárosi részről viszont tarthatatlan volt Ferenczy, aki rendre betalált betörésből és átlövésből, a megítélt büntetőket pedig Szekerczés biztos kézzel értékesítette. Továbbra sem csökkent a különbség a két csapat között, a találkozó eldőlni látszott, a hazaiak mestere az utolsó tíz percre fordulva időt kért, majd pályára küldte fiataljait.

A hajrában Kordowieczka büntetőt hárított, Radojevics második félidei első találatával pedig faragott hátrányából a csapat, de ez csak arra volt elég, hogy elkerüljünk egy nagyarányú vereséget. A védekezésünk meg sem közelítette a Debrecen elleni teljesítményt.

Együttesünk legközelebb vasárnap a Vácot fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Kézilabda: NB I., női

Dunaújváros–Kisvárda 31–28 (19–13)

Dunaújváros, 600 néző, v.: Pech, Vágvölgyi.

Dunaújváros: Csapó – Grosch 2, Szekerczés 9/4, Szalai 6, Czifra 1, Micijevic 2, Kazai 3. Csere: Vártók )(kapus), Ferenczy 8, Nick, Sirián, Bouti, Dombi, Molnár, Monori, Mihály. Edző: György László. Kisvárda: Pásztor – Orbán 2, Klikovác, Hakunova 3, Milanovics-Litre 2, Avgyekova, Guialo 6. Csere: Kordowiecka (kapus), Radojevics 8/2, Tomkovics, Morena 3, Benko 3/2, Milosevics, Rebicová 1. Edző: Dévényi János. Az eredmény alakulása: 4. perc.: 3–0, 9. p.: 6–2, 16. p.: 9–5, 22. p.: 13–9, 26. p.: 16–11, 29. p.: 18–13, 32. p.: 20–15, 40. p.: 25–18, 46. p.: 27–21, 52. p.: 29–23, 57. p.: 31–25. Kiállítások: 10, illetve 14 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 3/3.

György László: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Jó tempójú, sebességű támadásokat tudtunk vezetni. Emellett remekül működött az agresszív hatosfalunk. Értékes győzelmet arattunk a jó erőkből álló Kisvárda ellen.

Dévényi János: – Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk nem állt össze, ez rányomta a kapusteljesítményre is a bélyegét. Taktikailag fegyelmezetlenek voltunk, nem tartotta be a csapat, amit kértem tőlük.


TÁMOGATÓINK