facebook
2019-01-14 21:21:01

Szombaton a Kisvárda NB I-es csapata papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott a tabella alján szerénykedő egriek ellen. De máris itt a következő feladat, hiszen kedden a Győr együttesét fogadjuk. A mérkőzés tapasztalatairól és az előttünk álló feladatról kérdeztük Vlatko Djonovicsot.

– Mindenki győzelmet várt tőlünk, amit sikerült is végrehajtanunk, igaz, az első félidei teljesítményünk nem volt megfelelő. Néhány játékosomon azt éreztem, hogy úgy kezdte a találkozót, hogy ez könnyű lesz, pedig felhívtam csapatom figyelmét arra, hogy a Győr ellen is remek első fél­időt játszott az Eger és igazán jól és veszélyesen tudnak játszani.

– A szünetben elmondtam a lányoknak, hogy mindenkinek komolyan kell vennie ezt a találkozót, ha győzelemmel szeretnénk zárni. Ennek meg is lett az eredménye, mert sokkal jobban kezdtük a második játékrészt, és ezzel sikerült is megnyernünk a találkozót az egyre fáradó hevesiek ellen – tekintett vissza Vlatko Djonovics.

Sok pihenésre azonban nem maradt ideje a csapatnak, ­hiszen kedden a világ­sztárokkal teletűzdelt, a bajnokságot veretlenül vezető Győr lesz az ellenfele a ­kisvárdai csapatnak. A két találkozó közötti rövid szünet miatt máshogy alakult a felkészülés az eddigi gyakorlattól.

– A megszokottól kicsit más ritmusban készültünk, hiszen az Eger elleni mérkőzést követő napon már videóelemzéssel és taktikai edzéssel folytattuk a munkát. Tudjuk, hogy mit játszik a Győr, és azt is, hogy ők a mérkőzés esélyesei, nemcsak a mi csapatunk ellen, a világ bármely együttese ellen – méltatta keddi ellenfelét a tréner. – Ha sikerül megismételni a szombati kapusteljesítményünket, akkor komolyan megnehezíthetjük a Győr dolgát, igaz, teljesen más játékerőt képviselnek, mint mi. Elmondtam a lányoknak, a mérkőzés alatt ne az eredményjelzővel foglalkozzanak, csak játszanak, hiszen mi nem egy vesztes csapat vagyunk, hanem olyanok, akik egymásért harcolnak. Természetesen megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, hogy ez mire lesz elég, azt kedd este meglátjuk. Egyet ígérhetek, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk.


TÁMOGATÓINK