facebook
2021-04-04 16:57:42

Élvonalbeli csapatunk szombaton egy gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett vereséget az MTK vendégeként. Bakó Botond alakulata 35 találatig jutott, de ez sem volt elég a sikerhez. Utoljára 2018. májusában termeltünk ennyi gólt, akkor a szezon utolsó mérkőzésén az élvonaltól búcsúzó Kecskemétet gyűrtük le 35-20-ra. Ebben a szezonban kétszer jutottunk eddig 30 találat fölé, októberben 32 gól elég volt a győzelemhez Békéscsabán, januárban ennyi találat kevés volt az MTK ellen.

- Egy jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat otthonában. Megint közel voltunk, mert csak apró nüanszok döntöttek a pontok sorsáról. Ha erről az oldalról vizsgáljuk a mérkőzést, akkor elégedett lehetek. Másik oldalról nézve viszont, lehet bennünk hiányérzet, mert a védekezésünk nem volt rendben és a kapusteljesítmény is elmaradt a megszokottól, 37 kapott gól az nagyon sok. Az egész mérkőzésen a mindkét oldalon a jó támadójáték dominált, amikor jó volt a védekezésünk, akkor pedig a távoli zónákból kaptuk a gólokat.

Összességében végig volt a tartása a csapatnak és nem roppant össze, pedig végig mi futottunk az eredmény után és egy perccel a vége előtt már csak egy volt közte. Sajnos még nem tudunk annyi hiba nélkül játszani, hogy az ilyen mérkőzéseket idegenben megnyerjük. Amíg ellenfelünknél a Szöllősi-Zácsik-szintű játékosok felvállalja a kulcsszituációkat és eldönti a mérkőzést, addig mi csapatként próbáljuk ezt megoldani, habár most volt nálunk is kiemelkedő egyéni teljesítmény – értékelte a találkozót vezetőedzőnk, Bakó Botond.

Vasárnapra pihenőt kaptak a játékosok, hogy aztán hétfőn kettő, kedden pedig egy edzéssel készülnek a következő mérkőzésre.

- Most az a feladatunk, hogy a védelmünket stabilizáljuk, visszahozzuk az a keménységet, ami ránk jellemző. Szerdán a Vác érkezik hozzánk, megpróbálunk győzni ellenük.

fotó: mtk.hu/ Hegedűs Gábor


TÁMOGATÓINK