facebook
2017-10-03 11:16:39

A nem kiemelt élvonalbeli csapatok, köztük a Kisvárda Master Good SE is bekapcsolódik a Magyar Kupa küzdelmeibe. A második fordulóban az NB I B-ben középcsapatnak számító NKK Balmazújváros vendégei lesznek szerdán 18.30-tól a várdaiak. Bár, eszünkbe juthat, hogy a KKC a tavalyi kiírásban előbb megszenvedett a továbbjutásért a szintén másodosztályú Orosháza ellen (26–22), majd a Szeged KKSE elleni 24–24-es döntetlen egyenesen a kiesését jelentette

– Éppen erre figyelmeztettem én is a lányokat, tehát, hogy nem kellene megint ugyanabba a hibába esnünk, mint tavaly. Öt játékosunk is a saját válogatottjában szerepelt az elmúlt héten, ők döntően csak kedd estére érnek vissza, így a kupameccs napján, szerda délelőtt is edzünk egyet. Akik itthon voltak, szépen dolgoztak, és bízom benne, hogy nem lehet gond a győzelem és a továbbjutás megszerzésével. Még úgy sem, hogy a Balmazújváros figyelemreméltó eredményt ért el a bajnokságban azzal, hogy legyőzte a komoly terveket szövögető Szeged KKSE-t – mondta Mátéfi Eszter, a kisvárdaiak szakmai igazgatója.

A várdai szakvezető által is említett meccsen az újvárosiak 26–20-ra nyerték a Szeged ellen, ezalatt a KKC válogatottak nélküli csapata edzőmeccsen győzött a tavaly még élvonalbeli, jelenleg NB I B-s Kispest NKK otthonában 38–25-re.

Ami pedig a válogatott játékosokat illeti, a keretösszetartáson Brazíliában résztvevő Samira Rocha kisebb térdsérüléssel tért vissza, emiatt tíznapos kényszerpihenőre szorul. Az ukrán színekben szereplő Balog Judit a horvátok (26–22) elleni hazai és a norvégiai (22–35) Európa-bajnoki selejtezőn is lehetőséghez jutott, előbbi meccsen ellenfélként találkozhatott klubtársával, Vesna Milanovic-Litrével, aki azon a meccsen nem lépett pályára.

A horvát beállós a Svájc ellen 32–28-ra megnyert összecsapáson jutott lehetőséghez, és négy gólt is szerzett. A szerbek előbb Feröer ellen nyertek hazai pályán 36–20-ra, majd Macedóniát győzték le idegenben 37–23-ra, a kisvárdai játékosok közül Marina Dmitrovics mindkét meccsen szóhoz jutott, Feröernek egy gólt lőtt, míg Radojevics csak a szigetországi válogatott ellen lépett pályára, és háromszor volt eredményes.


TÁMOGATÓINK