facebook
2018-03-10 13:20:06

Ahogy azt remélni lehetett, a Kisvárda Master Good SE szakított az utóbbi fordulók hagyományaival, és az öt egymást követő egy-kétgólos különbségű győzelem után pénteken a sereghajtó Békéscsaba ellen magabiztosabban, 24–18-ra nyert.

Maga a meccs azonban nem volt ennyire sima, hiszen az első félidőben jobbára a vendégek vezettek, és igazából a szünet utáni első negyedóra 8–1-es részeredményének köszönheti a Várda a simább sikerét, amivel pozitívra fordult a gólkülönbsége is.

– Tamara Radojevics sérülésével sok mindenen változtatni kellett, és az első félidőben emiatt nem nagyon működött a támadójátékunk – mondta a győzelemért a kispadnál aktív meccseléssel kitűnő edző, Vlatko Djonovics. – Ugyanakkor köszönettel tartozom a játékosoknak, hogy megszerezték zsinórban a hetedik győzelmüket, bízom benne, hogy ezen az úton haladunk tovább.

Nyerő húzásnak bizonyult a létszámfölényes támadások alkalmazása, a jóütemű kapuscsere, ami után ezúttal Jekatyerina Dzsukeva remekelt. Alakulhatott volna úgy is a meccs, hogy az utóbbi időben kevesebbet szereplő játékosok is lehetőséghez jutnak, ám végül a tőle megszokott szűk rotációt alkalmazta az edző.

– Ha nem megy a játék, bele kell nyúlni a mérkőzésbe, ezért is hoztuk le olykor a kapust, nem kis kockázatot vállalva ezzel – sorolta a montenegrói tréner. – Tudomásul kell venni, hogy a kézilabdának vannak új törvényszerűségei, amihez igazodnunk kell, ilyen a hét játékosból álló támadósor, amit ezúttal azért is be kellett vetnünk, mert fel kellett rázni vele a csapatot. Ami pedig a kapuscserét illeti, ilyen a kézilabda. Ha van két vagy három jó kapusod, akkor egyszer az egyik, máskor a másik nyújt jó teljesítményt, most Katára jutott a sor. A legutóbbi meccseken Triffa Ágnes remekelt, miközben a bolgár kapusunk sérült volt, de a múlt héten már ő is keményen dolgozott, és ennek is látszott az eredménye. Nem indult jól a meccs, kilenc perc alatt öt gólt kaptunk, időt kellett kérnem, és bevallom, nem beszéltem túl szépen a lányokkal. Aztán a második félidőt jól kezdtük, elhúztunk, próbálkoztam cserékkel is, de utána nem tudtuk tartani azt a színvonalat, amit addig. Heteseket hoztunk össze az ellenfélnek, támadásban is követtünk el hibákat, ezért a végére csökkent a már kilencgólos előnyünk.

A kisvárdai csapat az utolsó után legközelebb az utolsó előttivel játszik, de majd csak március 28-án, amikor a Vasas vendége lesz.


TÁMOGATÓINK