facebook
2021-08-24 17:13:09

Felnőtt csapatunk mellett utánpótlás gárdáink is részt vettek a békéscsabai I. Szabó Károly Emléktornán. Ifistáink a Fehérvár mögött a második helyen végeztek, a torna legjobb játékosának Havavka Annát választották meg, míg a gólkirályi címet Fenynets Katalin szerezte meg. Serdülőink a dobogó harmadik fokára állhattak, a korosztály legjobb játékosnak pedig Kochan Katalin bizonyult.

- Nehéz szívvel utaztunk el a tornára, hiszen Zavaczki Boglárkára nem számíthattunk és összesen 11 játékos állt a rendelkezésemre – kezdte értékelést az ifik edzője, Dévényi János. Tudtuk, hogy merész vállalás ilyen kis létszámmal két nap alatt három mérkőzésen is helyt állnunk. Ebben az összeállításban arra koncentráltunk, hogy azokat a dolgokat valósítsuk meg, amelyeket gyakoroltunk és próbáljunk meg védekezésben előre lépni. A Békéscsaba ellen nagyon lelkesen és győzelemre éhesen léptek pályára lányok, ennek meg is lett az eredménye, hiszen végig motivált játékkal sikerült legyőznünk őket. Történetünk során ez most sikerült először, amely nagy erőt kell, hogy adjon a folytatásra. Másnap a Fehérvár védekezésével meglepett bennünket, valamint az is látszott, hogy kulcsembereik az előző napon több mint 50 percet voltak a pályán. A harmadik mérkőzésre próbáltam feltüzelni a lányokat, úgy tűnik sikerült is. Azt beszéltük meg, hogy adjanak ki magukból mindent, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Nem volt azonban egyszerű a helyzetünk, mert Fenynets Katalint a 25. percben piros lappal kiállították, Havavka Anna azonban átvette a vezér szerepet, parádés megoldásai voltak és remekül irányította a csapatot – zárta Dévényi János.

Ifistáink legközelebb a hazai rendezésű IV. Várda Kupán lépnek pályára szerdán, csütörtökön és pénteken.

- Reméltem, hogy a Békéscsaba ellen revansot tudunk venni a múlt heti vereségért, sajnos nem így sikerült. Szombat délelőtt nem túl szép, de eredményes játékkal nyertünk Székesfehérvár ellen, délutáni mérkőzésünkön viszont már érezhető volt a fáradtság, hiszen 12 játékossal szerepeltünk csak a tornán. A mérkőzéseken nyújtott játék alapján a bajnoki rajtig hátralevő 2 hét a pontosításról fog szólni, hiszen rengeteg technikai hibát vétettünk és sok ziccert hagytunk ki. Pontosítani kell még az emberelőnyös, emberhátrányos játékokat és a rendezett védelem elleni támadásvezetést is. Ki szeretném emelni Kochan Kateryna teljesítményét, aki a torna legjobb játékosa lett -értékelt serdülőink trénere, Szankúné Ésik Gabriella

Serdülőink a felkészülés következő állomásaként hétvégén Hajdúnánáson vesznek részt egy tornán.

Eredmények:

I. Szabó Károly Emléktorna

Ifjúsági

Kisvárda-Békéscsaba 31-23 (16-12)

Békéscsaba, v.: Biri, Kiss.

Kisvárda: Leskóczi (kapus), Birta, Havavka 7/1, Makkai 4, Fenynets 13/1, Balogh 1/1, Vorinka 3, Csonka, Lakatos 1, Erőss 2, Vass. Kiállítások: 2, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 4/4.


Kisvárda-Fehérvár 22-30 (10-15)

Békéscsaba, v.: Biri, Kiss.

Kisvárda: Leskóczi (kapus), Birta, Havavka 4/2, Makkai 2, Fenynets 6/2, Balogh, Erőss 5, Csonka 1, Lakatos, Vorinka 3, Vass 1. Kiállítások: 6, illetve 2 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 3/3.


Kisvárda-Dunaújváros 24-23 (10-10)

Békéscsaba, v.: Csige, Körmendi.

Kisvárda: Leskóczi (kapus), Birta, Havavka 10/3, Makkai 5, Fenynets 3, Balogh, Erőss 2, Vorinka 2, Csonka 1, Lakatos 1, Vass. Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1.


Serdülő

Kisvárda-Békéscsaba 25-33 (15-18)


Kisvárda-Fehérvár 30-27 (14-12)

Békéscsaba, v.: Csige, Körmendi.

Kisvárda: Rédai, Dévai (kapusok), Batta 4, László 3/1, Lőrincz, Rosokha 9/1, Kajor 2, Diószegi 2, Kochan 5, Takács, Mucsicska 4, Beri, Kiss 1. Kiállítások. 14, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 8/7.


Kisvárda-Dunaújváros 25-36 (12-20)

Békéscsaba, v.: Bozó, Mezei.

Kisvárda: Rédai, Dévai (kapusok), Batta 3, László 2, Lőrincz 1, Rosokha 8/1, Kajor 1, Diószegi, Kochan 10/2, Takács, Mucsicska, Beri, Kiss. Kiállítások. 6, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 3/3.

Fotó: Csonka Andrea


TÁMOGATÓINK