facebook
2020-11-11 20:45:27

Szerdán bántóan üres lelátó és csend fogadta a csapatokat Kisvárdán, ahol Ferencvárost fogadtuk zárt kapus bajnoki mérkőzésen. Az ilyenkor szokásos bemutatások is elmaradtak. Amieink keretből ezúttal is kimaradt a nyári felkészülés során megsérült Veronika Habanková, Bakó Botond viszont nevezte immár másodszor, Duranková Veronikát és Bacenková Dorotát. A fővárosi zöld-fehérektől, a Bietigheim elleni Bajnokok Ligája találkozóhoz hasonlóan ismét hiányzott Márton Gréta és Szucsánszki Zita. Nagynevű ellenfelünket nem tisztelve, bátran határozottan kezdtük a méeccset, Dombi Luca alig fél perc elteltével meg is szerezte a vezetést, erre azonban nem sokkal később Bölk válaszolt. Gólra gól következett, majd a felkeményedő ferencvárosi falon rendre elhaltak próbálkozásaink. A fővárosiak jól terelték be a játékot a középső területre, így a szélekre csak elvétve került le a labda. Az első tíz percet követően egyre jobban nyílt az olló, de egy hazai időkérést követően visszazárkóztunk, a játékrész hajrája azonban ismét a vendégeké volt. Fordulás után úgy tűnt, mindkét gárda az öltözőben hagyta védekező tudományt. Igazi flúgos futam kezdődött, a második harminc perc első harmada tizennégy gólt hozott, ezen idő alatt Siska Pálma háromszor köszöntbe, míg a vendégektől Bölk ötször volt eredményes, közben Szabó Nina egy pörgetett lövéssel lepte meg Bíró Blankát. Továbbra sem csökkent az iram, a hosszabb kispaddal rendelkező Ferencváros fokozatosan húzott el, Háfra Noémi negyedik góljával már tíz volt közte. A végjátékban támadásban is szerephez jutó Termány Rita hatalmas bombájával jelezte, hogy ha teljesen felépül nagy erőssége lehet a kisvárdai csapatnak. Az utolsó pár percre a két fiatal szélsőt is pályára küldte vezetőedzőnk. A találkozót végül a rutinos Ferencváros nyerte meg, a különbség viszont talán túlzó volt.

Kisvárda Master Good SE-FTC-Rail Cargo Hungaria 26-38 (12-17)

Kisvárda, zárt kapus, v.: Sándor, Szikszay.

Kisvárda: Pásztor B. – Udvardi 4, Karnik 2, Szabó 5/1, Dombi L. 1, Siska 3, Milosevics 1. Csere: Mátéfi (kapus) Mihállfy 3, Bouti, Dombi K. 2, Termány 1, Soltész, Duranková, Bacenková. Edző: Bakó Botond.

Ferencváros: Janurik – Malestein 7/1, Klujber 6, Behnke 1, Csiszár-Szekeres, Kovacsics 1, Schatzl 6. Csere: Bíró (kapus) Bölk 7, Tóth 2, Háfra 6, Stolle, Pásztor N., Kovács 1, Kisfaludy 2. Edző: Elek Gábor.

Az eredmény alakulása: 1. perc:1-1, 8. p.: 3-4, 15. p.: 5-8, 20. p.: 7-12, 28. p.: 12-15, 36. p.: 16-21, 42. p.: 19-26, 49. p.: 21-29, 56. p.: 24-35.

Kiállítások: 4, illetve 0 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 2/1.

Mesterszemmel

Bakó Botond: - Fel voltam arra készülve, hogy ilyen hosszú kihagyás után, hogy hullámzóak leszünk, arra viszont nem, hogy ennyire. A Ferencváros jobb csapat ez nem kérdés, de azt kértem a lányoktól, hogy nehezítsük meg a dolgukat és próbáljuk meg magunkat építeni és visszahozni magunkat a bajnokságban. Ez csak szakaszokban sikerült, pedig nagy szükségünk lenne rá, mert ha minden jól megy, jövő héten kétszer is pályára lépünk. Sok volt a ki nem kényszerített hibánk és sebességben is elmaradtunk a várttól.

Elek Gábor: - Nagyon nagy sokkból érkeztünk erre a mérkőzésre. Ráadásul két edzéssel érkeztünk erre a találkozóra, amelyből az egyik erőnléti volt, mert ezen a téren nagy a lemaradásunk. Tudtuk azt, hogy a Kisvárda nagyon stílusosan és helyenként jól kézilabdázik. Ennek ellenére még ha a különbség túlzó is volt, még ebben a helyzetben jobb csapat vagyunk a Kisvárdánál. Védekezésünk sokat javult, a támadójátékunkkal is elégedett vagyok, a visszarendeződésünkön viszont még sokat kell dolgoznunk.


TÁMOGATÓINK