facebook
2020-01-22 21:09:00

2020.01.15

Kisvárdai KC- Ferencváros TC 32:29

Ifjúsági leány I. osztály

Dévényi János edző:

Bizonyára egyértelmű, hogy a Ferencváros elleni mérkőzés 2 pontja nem szerepelt az elsődleges elvárások között. A bajnokság eddig első helyén álló csapat elleni győzelem valóban meglepetésnek számít, bár a mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelten kivívott győzelem volt.

Nem titok, hogy az ifjúsági csapatunk eddigi szereplésével nem voltunk megelégedve. A szakmai vezetés szerint többre hivatott ez a csapat, mint amilyen teljesítményt eddig nyújtani tudtak. Január 4-étől én vezetem a lányok edzéseit, eddig Utánpótlás Szakmai Igazgatóként dolgoztam a klubnál.

A FTC elleni győzelem nagy trófeának számít, hiszen a magyar kézilabdázás egyik fellegváráról van szó. Nagyon nagy örömöt okoztak a lányok ezzel a győzelemmel. Nemcsak a klubnak, a nézőknek, hanem elsősorban saját maguknak kellett bizonyítaniuk, hogy mire is képesek.

A mérkőzés előtt tisztes helytállást vártam a lányoktól. Ahogy elkezdődött a mérkőzés és teltek a percek egyre jobban éreztem, hogy van keresni valónk ez ellen a csapat ellen. Szebbnél szebb gólokat lőttek a lányok és a védekezés is működött. Ennek eredményeként félidőben 18:16 volt az eredmény és igazából végig vezettük a félidőt. Persze a kézilabdában 2 gól nem megnyugtató előny ezért kértem a lányoktól a szünetben a tovább koncentrációt és a megbeszélt taktikát. Számítottam rá, hogy az ellenfél edzője változtatni fog a védekezésen. Így is lett. Szerencsére az 5:1-es védekezés ellen is működött támadó játékunk és igazából egyszer sem tudta átvenni az ellenfél a vezetést.

A FTC minden védekezési illetve támadási változtatásaira volt válaszunk, és minimális hibával játszva tulajdonképpen végig vezetve meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Azon kívül, hogy minden játékos kivétel nélkül remek teljesítményt nyújtott, szeretném kiemelni Leskóczy Boglárkát aki a mérkőzést végig védte bravúrokat is bemutatva a kapuban. Ki kell emelni még Repák Dórát aki a csapat irányítójaként 11 gólt szerzett. Jó teljesítményt nyújtottak a szélső játékosok is, bal szélen Soltész Petra és Zih Noémi, jobb szélen Lakatos Virginia aki 4/4-et lőve nem hibázott lövést. A lövő játékosaink Tena Petika, Veronika Durankova és Lipécz Lívia nemcsak támadásban hanem védekezésben és remekeltek. Anna Havavka és Czinke Kamilla pedig beállós játékosként nemcsak gólokat lőttek, hanem segítették a védekezést és a társaik támadómunkáját.

Valóban dicséret illeti az egész csapatot és ez a győzelem nemcsak az eddig kicsit megcsorbult önbizalmukat erősíti hanem valóban szép reményekre ad okot a kisvárdai utánpótlás kézilabda jövőjét illetőleg.

2020.01.22

Serdülő I. osztály:

Orosháza-Kisvárda KC 15-20

Ifjúsági I. osztály

Orosháza-Kisvárda KC 23-26

Szép volt lányok!!


TÁMOGATÓINK