facebook
2022-04-13 17:07:42

A múlt heti, Vác elleni mérkőzést követően újabb komoly erőpróba vár csapatunkra, csütörtökön a Mosonmagyaróvár vendégei leszünk a K&H női Liga 22. fordulójában. A szigetköziek nyáron nagy átalakuláson estek, a sikerek után tíz játékos távozott, így Gyurka Jánosnak szinte új együttest kellett építenie. Az új idényre többek között Pásztor Noémi, Tóth Gabriella, Mihály Petra, Mistina Kitty, Csekő Brigitta, a montenegrói Tanja Aszanin és a szerb Ana Kojics csatlakozott a kerethez. Az átalakult Móvár a nagy játékoscsere ellenére meglepően hamar összeállt. Játékuk továbbra is gyors és attraktív, ellenfeleik minden apró hibáját azonnal büntetik, az Érdnek 35, az Dunaújvárosnak 37, a Siófoknak 48, a Vasasnak pedig 41 gólt dobtak. A két gárda ebben a szezonban kétszer találkozott egymással, novemberben két bajnoki ponttal távoztak Hajtai Vanesszáék, januárban viszont kupamérkőzésen legyőztük őket.
– Először a Vác ellen nyújtott teljesítményünket kellett helyre rakni, átbeszélni, megtalálni a miérteket. Ezután kezdtük felkészülésünket a Mosonmagyaróvár ellen – mondta vezetőedzőnk, Bakó Botond.
– Nemcsak taktikailag kell felkészültnek lennünk, fontos az is, hogy azt a teljesítményt hozzuk, ami ránk jellemző, amit mutatni szoktunk. Felejtsük el az utolsó mérkőzést, azzal foglalkozzunk, hogy egy újabb lehetőség van előttünk a bizonyításra. Egy kiemelten jó csapattal találkozunk, amelynek fő erénye az agresszív védekezés és az ebből indított gyors lerohanások, valamit a kapott gólok utáni villámgyors középkezdésekből a rendezetlen védelem ellen kialakított helyzetek. Ennek kell megtalálnunk az ellenszerét, ezért minél kevesebb labdát eladva, pontosan, hatékonyan kell támadnunk, valamint fokozottan kell figyelnünk a visszarendeződésekre. Mosonmagyaróváron az gondolom, a hazaiakon lesz a nyomás, azt kértem a lányoktól, hogy csak az üljön fel a buszra, aki elhiszi, hogy lehet sanszunk a mérkőzés megnyerésére – zárta Bakó Botond.


TÁMOGATÓINK
Tippmix Opel Coop Mastergood Várda Sport Hotel Coffee Tea Area VárdaPlex Aquacinema Frissmédia FrissFM Transitspeed Warda Coffee Roasters Agrolánc Kisvárda Fonyódi Ásványvíz