facebook
2018-01-26 20:10:54

Mátéfi Eszter távozása után a kisvárdai női kézilabda-csapat pénteki fellépésén a meccselés megbízottként Dévényi Jánosra várt, a munkáját a kapusedző Farkas Andrea segítette, ő továbbra is tagja marad a szakmai stábnak. Újítást jelentett, hogy Triscsuk Krisztina jobboldali átlövőt játszott, abból pozícióból köszönt be csapatából elsőként – két Anna Punyko-gól után. Az eleinte döcögő várdai támadójáték Marija Hakunova jóvoltából tért magához. Az orosz játékos a két csapat egy évvel ezelőtti mérkőzésén is remekelt, de akkor még DVSC-sportolóként, Garbuz vezetéknévvel jutott féltucat gólig. Azóta férjhez ment, és csapatot is váltott az átlövő.

Jól nézett ki a kisvárdai csapat, Triscsuk végre gólkirálynőhöz méltóan szórta a gólokat, egy jó periódusnak köszönhetően mínusz kettőről plusz négyre sikerült fordítani, miközben emberhátrányokat is túl kellett élnie a csapatnak. A baj csak az volt, hogy Vesna Milanovic-Litre már a második kis büntetését kapta, így az ő játékát tovább nem kockáztatta az első félidőben a szakmai stáb. Az első játékrész végére aztán a Loki is erősített, a vendégek kétszer is feljöttek egy gólra, mígnem a már eredeti pozíciójában játszó Triscsuk sikeres lövése tett pontot az első félidő végére.

A második rész két várdai góllal indult, a másodikat Marina Dmitrovics szerezte, ami mostanában ritkaságnak számított. Samira Rocha és Jelena Deszpotovics gólpárbaja után nem változott a különbség, maradt a négygólos várdai előny. Feljött ugyan két gólra a DVSC, de Triscsuk nyolcadik találatával megint néggyel ment a Várda, és ezt a születésnapját épp pénteken ünneplő Rocha megtoldotta eggyel, így kialakult az addigi legnagyobb különbség. Amely aztán háromra csökkent, mert egy emberhátrányból kétszer is betalált a DVSC, de Orbán Adrienn kipókhálózta a felső sarkot, aztán Milanovic-Litre állította vissza a négygólos különbséget.

Öt és fél perccel a vége előtt, Rocha emberelőnyből lőtt góljával (27–21) nagyjából eldőlt, hogy megszakad a várdaiak október 20-a óta tartó nyeretlenségi sorozata, egyúttal felmerült egy kérdés: ha most így ment, eddig miért nem sikerült megközelíteni ezt a teljesítményt.

NB I, női: 12. forduló

Kisvárda Master Good SE–DVSC-TVP 29–23 (14–12)

Kisvárda, 1300 néző, v.: Bonifert, Oláh V.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 3, Triscsuk 8, Hakunova 3, Milanovic-Litre 2, Radojevics 5/2, Rocha 5. Csere: Triffa (kapus), Szabó V. 2, Dmitrovics 1, Mihovics, Karacs, Umanec, Marincsák. Tarjányi Sz. Dudás G., Megbízott edző: Dévényi János.

Debrecen: Horváth-Pásztor – Varsányi, Punyko 5, Grigel 2, Palsdottír 1, Deszpotovics 7, Vantara-Kelemen 3. Csere: Lajtos (kapus), Tóvizi 1, Hajduch 1, Sirián, Jezsikava, Csáki V. 3/3. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása, 9. perc: 3–4, 15.: 7–4, 19.: 9–5, 22.: 11–7, 26.: 11–10, 35.: 18–14, 43.: 20–18, 47.: 24–19, 51.: 24–21, 55.: 27–21.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 3/3.

Mesterszemmel

Dévényi János: – A külső körülmények zavarták a felkészülésünket, de a lányok nagyszerű mentalitásának köszönhetően sikerült megszereznünk az első győzelmünket 2018-ban.

Vida Gergő: – Megérdemelten nyert a Kisvárda. Bejött, amit a meccs előtt gondoltunk, az a csapat nyert, amelyik jobban védekezik majd és jobb lesz a kapusteljesítménye.


TÁMOGATÓINK