facebook
2019-07-10 05:47:23

Hétfőn erőnléti felmérésekkel megkezdődött a női NB I.-ben szereplő Kisvárda Master Good SE felkészülése, kedden aztán már edzéskörülmények között mozogtak a játékosok, akikre az előszezon első időszakában nagyobb fizikai terhelés vár, de már a labda is előkerül.

– A felmérések sorozata folytatódik még a héten, a lányok több állóképességi és erőteszten esnek át, ami alapján a szakmai stáb össze tudja állítani az egyéni, személyre szabott programot – ismertette a felkészülést Bakó Botond, a csapat új vezetőedzője.

– Minden héten hétfőtől szombatig naponta több foglalkozást tartunk – folytatta a tréner. – Az edzések magukban foglalják az állóképesség- és erőfejlesztést, a taktikai elemeket, a labdás gyakorlatokat és a rehabilitációt. Nagyon sok munka vár ránk, sok mindent szeretnénk megvalósítani, mind taktikailag, mind fizikailag. Ez persze nem mehet egyik napról a másikra, tudatosan felépített munkával lépésről lépésre próbálunk haladni.

Csapatunk a teljes felkészülést itthon csinálja végig, csupán edzőmeccsekre utazik el. A programban nyolc felkészülési mérkőzés szerepel: a Nagybánya és a Debrecen ellen idegenben és itthon is megmérkőzünk, utazunk Dunaújvárosba, valamint Érden egy háromnapos tornán veszünk részt. Az első mérkőzés a Nagybánya elleni hazai lesz július 26-án.

A Magyar Kézilabda Szövetség kedden elkészítette az NB I. következő idényének sorsolását. A csapat szeptember 1-jén hazai pályán kezd az újonc Szombathely ellen. A Kisvárda a 2019-es naptári évben öt mérkőzést játszik hazai pályán. A legnagyobb csapatok közül a Ferencváros és a Siófok februárban, a Győri ETO a zárófordulóban májusban érkezik.

Játékosmozgás:
Távozók: Katona Flóra, Marincsák Nikolett, Horváth Dóra, Weronika Kordowiecka, Elena Avdekova, Tamires Morena, Isabel Guialo, Andrea Klikovac, Ana Maria Dragut, Aneta Benko, Ana Tomkovic, Mihajlov Maja és Marianna Rebicová.

Érkezők: Lajtos Nóra, Isabel Kondásová (utánpótlásból felkerült) – kapusok, Samira Rocha, Tena Petika, Dajka Bettina, Udvardi Laura, Dombi Luca, Siska Pálma, Veronika Habánkova, Bárány Krisztina.


TÁMOGATÓINK