facebook
2020-01-24 09:26:56

Ennek a szezonnak új edzővel, új koncepcióval és rengeteg új játékossal vágott neki az együttesünk. A szakmai munkát Bakó Botond irányítja, a 39 éves tréner korábban a Békés és a Csurgó férfi-, illetve a Debrecen, a Békéscsaba, a Fehérvár és a Szeged női együttesét vezette, legutóbb az Orosháza férfigárdáját juttatta az élvonalba.

A Győr elleni mérkőzéssel befejeződött a pontvadászat első fele, Bakó Botondot arra kértük, értékelje a mögöttük hagyott időszakot.

– Rengeteg távozó volt, sok új érkező, így nagyon az elejéről kellett kezdeni a munkát. Több játékost igazoltunk a másodosztályból, őket fel kell építenünk az első osztály színvonalára. Ez egy más karakterű társaság, mint az előző volt.

Nem az volt a cél, hogy sok sztár, nagynevű játékos legyen, arra törekedtünk, hogy egy egységes, jó szellemű társaság alakuljon ki. A felkészülésünk egészen jól sikerült, a tervezett feladatokat nagyrészt el tudtuk végezni, s ezalatt nagyon jó kohézió alakult ki a játékosok között – tekintett vissza Bakó Botond.

A vezetőség az előző szezonhoz képest szerényebb célokat fogalmazott meg a csapat számára, helyezést nem határozott meg, stabil, nyugodt bennmaradást várt el a csapattól, azt, hogy ne legyenek kiesési gondjai, valamint mutassanak fejlődő tendenciát.

Az első fordulóban az élvonalba frissen feljutó Szombathelyt fogadták, azonban a csapat nem tudott teljes kerettel kiállni, mert az utolsó felkészülési mérkőzésen az irányító Dajka Bettina súlyos sérülést szenvedett, helyére érkezett a klub korábbi játékosa, Dudás Georgina.

Ettől függetlenül a csapat a terveknek megfelelően gyűjtögette a pontokat, legyőzte a Szombathelyt, a Szent István SE-t és a Békéscsabát is két vállra fektette, valamint bravúros pontot szerzett a Vác ellen.

November elején aztán az Érd elleni mérkőzés előtt Tamara Radojevics bejelentette, hogy anyai örömök elé néz, így a kisvárdaiak rövid időn belül elveszítették másik irányítójukat is, ami teljesen új helyzetet teremtett.

– Nehéz helyzetbe kerültünk, mert mind a két játékosnak fontos szerepe volt a stratégiánkban, ezért ebben az időszakban át kellett szerveznünk a játékunkat, szerencsére ez csak két mérkőzést jelentett, a Dunaújváros és az MTK elleni találkozókat kellett így lejátszanunk, mert utána a világbajnokság miatt következett egy hosszabb szünet, ami nagyon jól jött nekünk – fogalmazott a szakember.

– A nem várt nehézségek ellenére és azt figyelembe véve, hogy klasszikus átlövőposzton csak Siska Pálmára és Veronika Habánkovára számíthattam, a csapat novemberig nyújtott teljesítményével elégedett vagyok, a lányok megtettek mindent, néha a jó játékkal adósak maradtak, de minden mérkőzésen kitették a lelküket a pályára és a végsőkig küzdöttek.

Megmutatták, hogy egységesen, komoly koncentrációval nagyobb játéktudású gárdák ellen is partiban tudunk lenni, ilyen mérkőzés volt az Érd elleni, amelyen alaposan megszorongattuk Szabó Edina együttesét, és a nagyon erős keretű MTK-val is jó meccset játszottunk.

Büszke vagyok a Vác elleni produkciónkra is, amely döntetlenre végződött, de két másodpercre voltunk a még nagyobb bravúrtól. Ebbe a sorba tartozik a Debrecen elleni találkozó is, amelyen szintén egy pontot szereztünk, a végén egy téves bírói ítélet megfosztott bennünket a győzelem lehetőségétől.

A csapatunk a decemberi hosszabb pauzát felkészülésre használta fel és edzőmérkőzéseket is játszott, a vezetőség pedig lázasan dolgozott a csapat megerősítésén.

– Sikerült leigazolnunk Alena Ihnyevát és Sanja Premovicsot, előbbi egy nagyon komoly tudású Bajnokok Ligája-szintű játékos, az előző szezonban a Podravka meghatározó játékosa volt, az utóbbi hét-nyolc hónapban azonban teljesen leállt, így őt fizikálisan teljesen újra kell építenünk, ami még egy-két hónapig biztosan eltart, de már most látszik, hogy komoly segítséget jelenthet nekünk.

A montenegrói válogatott Szanja Premovics gyakorlatilag a világbajnokságról esett be hozzánk, és mindössze nyolc közös edzéssel a háta mögött kellett helyt állnia a Mosonmagyaróvár ellen. Az idő előrehaladtával fordulóról fordulóra épülnek be a csapatba, mindketten egyre jobbak lehetnek, és a többieknek is meg kell szokniuk őket, össze kell csiszolniuk a közös mozgásokat.

A december elején próbajátékon nálunk járt Szabó Ninával is meg tudtunk egyezni, és a Ferencváros ellen lépett először pályára kisvárdai színekben, az ő felépítése és beépítése is folyamatban van – mondta Bakó Botond.

– Bebizonyosodott az, hogy négy nap alatt két ilyen szintű csapat ellen még nem alkalmas a csapat jó teljesítményre, Győrben nagyon szégyenteljes eredményt értünk el. Biztos vagyok abban, hogy ez egy egyszeri alkalom volt, mert most már visszatérünk a heti egymérkőzéses ritmusra, így több időnk marad készülni és regenerálódni.

Egyik fő feladatunk továbbra is az, hogy a hullámzásokat a minimálisra csökkentsük, és nagyjából azonos szinten tudjunk játszani az adott mérkőzésen. Biztos vagyok benne, hogy az újonnan érkezőkkel egyre jobbak leszünk, és sok örömöt fogunk még szerezni szurkolóinknak – zárta gondolatait Bakó Botond. szon.hu


Kisvárdai mutatók

Őszi végeredmény
13 3 3 7 316-364 9
Hazai pályán
7 3 2 2 190-183 8
Vendégként
6 – 1 5 126-181 1
Házi góllista. 55 gólos: Veronika Habánková. 45 gólos: Siska Pálma, Tamara Radojevics. 35 gólos: Dombi Luca. 33 gólos Vesna Milanovics-Litre. 24 gólos: Milosevics Tímea. 18 gólos: Orbán Adrienn. 17 gólos: Samira Rocha. 15 gólos: Dudás Georgina. 9 gólos: Tena Petika. 7 gólos: Udvardi Laura. 5 gólos: Alena Ihnyeva, Sanja Premovics. 1 gólos: Pásztor Bettina, Repák Dóra, Szabó Nina.


TÁMOGATÓINK