facebook
2020-04-22 07:57:19

Az idei húsvét mindenki számára máshogy telt, mint az eddigiek. Ki szűk körben, ki pedig egyedül ünnepelt, de a tradicionális szokások sehol sem maradhattak el. Az ortodox kereszténységhez tartozó játékosunk, Milosevics Tímea számára a mostani vasárnap és hétfő jelentette a húsvétot, de mindemellett a katolikus szokásokat is hűen ápolják.

„A katolikus és az ortodox húsvét is másképp telt, mivel a járvány miatt nem tudtunk hazautazni Szerbiába. A szokásoktól kissé eltérően töltöttük az ünnepeket, hiszen nem voltunk a családdal, bár a férjem itt van velem, így könnyebben viselem ezt a helyzetet. Amikor Szerbiában vagyunk pecsenyét süt a férjem, most viszont csak grilleztünk a lakásban.. Én pedig a tojásokat festetem és sós pitét készítettem muffin formában.

A hagyományok közel megegyezőek, de az ortodoxoknál nincs locsolkodás és ők a tojásokkal koccintanak, az erősebb győz aki veszít annak pedig meg kell ennie a vesztes tojást. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a családunk mind a két Húsvétot megtartja és megünnepli - zárta szavait Milosevics Tímea”


TÁMOGATÓINK