facebook
2020-04-16 13:57:31

Normál esetben most arról kellene írni, hogy Bakó Botond miként értékeli a vasárnapi Érd elleni mérkőzést, és hogyan készül az együttes a pénteki Dunaújváros elleni találkozóra. A koronavírus-járvány azonban kézilabdában is átírta a forgatókönyvet, a Magyar Kézilabda Szövetség április 9-ei döntésének értelmében a bajnokságok befejeződtek és egyik sorozatban sem kerültek a helyezések kiosztásra. Így a Kisvárda Master Good SE élvonalbeli csapatának vezetőedzőjét a csonka szezon értékelésére kértük.

Az aktuális pontvadászatnak új edzővel, új koncepcióval és rengeteg új játékossal vágott neki az együttes, a szakmai munka irányítását pedig Bakó Botondra bízta.

– Rengeteg távozó volt, sok új érkező, így nagyon az elejéről kellett kezdeni a munkát. Több játékost igazoltunk a másodosztályból, őket fel kellett építenünk az első osztály színvonalára. Ez egy más karakterű társaság, mint az előző volt.

Nem az volt a cél, hogy sok sztár, nagynevű játékos legyen, arra törekedtünk, hogy egy egységes, jó szellemű társaság alakuljon ki.

– A felkészülésünk egészen jól sikerült, a tervezett feladatokat nagyrészt el tudtuk végezni, s ezalatt nagyon jó kohézió alakult ki a játékosok között – tekintett vissza Bakó Botond.

A vezetőség az előző szezonhoz képest szerényebb célokat fogalmazott meg a csapat számára, helyezést nem határozott meg, stabil, nyugodt bennmaradást várt el a csapattól, azt, hogy ne legyenek kiesési gondjai, valamint mutassanak fejlődő tendenciát.

Az első fordulóban az élvonalba frissen feljutó Szombathelyt fogadtuk, azonban a csapat nem tudott teljes kerettel kiállni, mert az utolsó felkészülési mérkőzésen az irányító Dajka Bettina súlyos sérülést szenvedett, helyére érkezett a klub korábbi játékosa, Dudás Georgina. Ettől függetlenül a csapat a terveknek megfelelően gyűjtögette a pontokat, legyőzte a Szombathelyt, a Szent István SE-t és a Békéscsabát is két vállra fektette, valamint bravúros pontot szerzett a Vác ellen. November elején aztán az Érd elleni mérkőzés előtt Tamara Radojevics bejelentette, hogy anyai örömök elé néz, így rövid időn belül elveszítettük a másik irányítónkat is, ami teljesen új helyzetet teremtett.

– Nehéz helyzetbe kerültünk, mert mind a két játékosnak fontos szerepe volt a stratégiánkban, ezért ebben az időszakban át kellett szerveznünk a játékunkat, szerencsére ez csak két mérkőzést jelentett, a Dunaújváros és az MTK elleni találkozókat kellett így lejátszanunk, mert utána a világbajnokság miatt következett egy hosszabb szünet, ami nagyon jól jött nekünk – fogalmazott a szakember.

– A nem várt nehézségek ellenére és azt figyelembe véve, hogy klasszikus átlövőposzton csak Siska Pálmára és Veronika Habánkovára számíthattam, a csapat novemberig nyújtott teljesítményével elégedett vagyok, a lányok megtettek mindent, néha a jó játékkal adósak maradtak, de minden mérkőzésen kitették a lelküket a pályára és a végsőkig küzdöttek.

– Megmutatták, hogy egységesen, komoly koncentrációval nagyobb játéktudású gárdák ellen is partiban tudunk lenni, ilyen mérkőzés volt az Érd elleni, amelyen alaposan megszorongattuk Szabó Edina együttesét, és a nagyon erős keretű MTK-val is jó meccset játszottunk.

Büszke vagyok a Vác elleni produkciónkra is, amely döntetlenre végződött, de két másodpercre voltunk a még nagyobb bravúrtól

– Ebbe a sorba tartozik a Debrecen elleni találkozó is, amelyen szintén egy pontot szereztünk, a végén egy téves bírói ítélet fosztott meg bennünket a győzelem lehetőségétől, és december végén Mosonmagyaróváron is labdánk volt a győzelemre.

A Kisvárda a decemberi hosszabb pauzát felkészülésre használta fel, és edzőmérkőzéseket is játszott, a vezetőség pedig lázasan dolgozott a csapat megerősítésén.

– Sikerült leigazolnunk Alena Ihnyevát és Sanja Premovicsot, valamint Szabó Ninát a NEKA-tól.

A két külföldi játékos érkezésével azonban megbomlott a csapategység, így tőlük elköszöntünk, ami ismét egy új helyzetet teremtett.

– A hátralévő mérkőzéseknek így ismét megfogyatkozva vágtunk neki, ráadásul Milanovics-Litre is problémákkal küszködött, így őt pihentetni kellett, hogy a kulcsmérkőzéseinkre bevethető legyen, sajnos azonban egy edzésen súlyos sérülést szenvedett.

– Ráadásul Dombi Luca sem teljesen egészségesen vállalta a játékot ebben az időszakban. Viszont a SZISE ellen hoztuk a kötelezőt, és Vácon is derekasan helytálltunk a problémák ellenére, a különbség dacára a Siófok ellen sem játszottunk alárendelt szerepet, mezőnyben jól kézilabdáztunk, de az extrát hozó Szikora Melindával nem tudtunk mit kezdeni. Utolsó mérkőzésünkön pedig szinte extázisban játszva vertük meg a Fehérvárt – fogalmazott a vezetőedző.

Kiváló feltételek között dolgozhattunk, minden sikert, amit elértünk a szezonban, azt közösen, csapatként értük el, amelyben mindenkinek megvolt a szerepe.

– Minden játékosnak, vezetőnek, alkalmazottnak köszönöm az egész éves munkáját, nézőinknek pedig a lelkes buzdítást – zárta Bakó Botond.

Házi góllista:

77 gólos: Veronika Habánková. 59 gólos: Siska Pálma. 47 gólos: Dombi Luca. 45 gólos: Tamara Radojevics. 44 gólos: Vesna Milanovics-Litre. 34 gólos: Milosevics Tímea. 28 gólos: Szabó Nina. 26 gólos: Orbán Adrienn. 24 gólos: Samira Rocha. 23 gólos: Dudás Georgina. 13 gólos: Udvardi Laura. 10 gólos: Tena Petika. 9 gólos: Alena Ihnyeva, Sanja Premovics. 3 gólos: Smid Eszter. 2 gólos: Repák Dóra. 1 gólos: Ekker Gitta, Pásztor Bettina és Soltész Petra. .kelet.hu


TÁMOGATÓINK