facebook
2022-12-30 20:59:33

Lassan hagyománnyá válik, hogy a élvonalbeli csapatunk a Ferencváros ellen zárja az évet. Tavaly december 30-án az Elek Gyula Arénában találkoztunk velük, ezúttal mi voltunk a házigazdák az év utolsó előtti napján.

Bátran, a megilletődöttség legkisebb jele nélkül kezdtük a találkozót, az első gólszerzési lehetőség is előttünk adódott, sőt a második is, de Akiyama büntetője a kapufán csattant. A vezetést mégis mi szereztük meg Mérai Maja jóvoltából. Rákapcsolt aztán a vendégcsapat, hiába mutatott be szép védéseket Kristina Graovác, a fővárosi zöld-fehérek pillanatok alatt elhúztak, különösen Klujber Katrin volt elemében, aki egy perc alatt háromszor is betalált. Leszakítani azonban nem tudtak bennünket, mert Radojevics Tamara magabiztosan értékesítette a hetest, majd Siska Pálma bátor átlövése talált utat Bíró Blanka kapujába. A következő találatunkra közel tíz percet kellett várni, akkor ismét a szerb válogatott irányító volt eredményes. Feszes védekezésünknek köszönhetően azonban nem alakult ki nagyobb különbség. A játékrész utolsó tíz percében a vendégektől csak Szöllősi-Zácsik volt eredményes, de ő négyszer is, amely elegendő volt a Ferencváros biztos félidei vezetéséhez.

Fordulás után a Ferencváros indította útjára a labdát és emberelőnyüket hamar gólra is váltották. Klujber Katrin találatával már hat volt közte. Egy darabig még jól tartottuk magunkat, Akijama büntetőből járt túl Janurik Kinga eszén, majd Karnik Szabina pókhálózta ki a jobb felső sarkot. A különbség azonban lassan, fokozatosan nőtt, az egyre hangosabb Fradi tábor legnagyobb örömére. Bakó Botond időkéréssel próbálta felrázni a mieinket. A folytatásban apus nélkül, hét a hat ellen támadtunk. Közelebb zárkózhattunk volna, mert remekül kidolgoztuk a helyzeteket, azonban naggyá tettük Janurik Kingát, aki sorra mentette meg csapatát a góloktól. A találkozót végül az esélyeknek megfelelően a Ferencváros nyerte meg magabiztosan. Bakó Botondnak lehet hiányérzete a lőtt gólok tekintetében, azonban csapata védekezésére büszke lehet. Ne feledjük, ez a Ferencváros, azon túl, hogy legyőzte a Győrt, a közelmúltban a Bajnokok Ligájában negyvenhármat dobott a cseh Mostnak, bajnoki mérkőzésen pedig a Békéscsaba hálóját negyvenkettővel tömte ki.


Kisvárda Master Good SE-Ferencváros 18-26 (9-13)

Kisvárda, 800 néző, v.: Kovács, Mándli.

Kisvárda: Graovác – Udvardi 3/2, Karnik 1, Sápi 2, Siska 1, Mérai 1, Bouti. Csere: Akijama 3/1, Radojevics 3/2, Trúnková 1, Juhász 2, Sztamenics, Habánková 1. Bakó Botond.

Ferencváros: Bíró – Malestein 2/1, Klujber 5, Cvijics 4, Tomori, Lekics 2, Márton 3. Csere: Janurik (kapus), Bölk 2, Kisfaludy, Kukely A., Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik 6, Stolle 1, Hársfalvi 1, Papp. Edző: Elek Gábor.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1-0, 10. p.: 4-5, 15. p.: 4-8, 20. p.: 6-9, 29. p.: 8-12, 38. p.: 12-17, 42. p.: 12-20, 50. p.: 15-22, 57. p.: 17-25.

Kiállítások: 2, illetve 0 perc. Hétméteresek: 7/5, illetve 3/1.

Mesterszemmel:

Bakó Botond: – A védelmek és a kapuk domináltak ezen a mérkőzésen és ebből aki több könnyű gólt tudott dobni, az nyert. Rengeteg ziccert hibáztunk kapussal szemben, védekezésünk azonban rendben volt és Kristina is jól védett. Lehetett volna kicsit szorosabb is az eredmény, ha hatékonyabban értékesítjük a helyzeteinket, ebben a folytatásra javulnunk kell.

Elek Gábor: – Klasszikus december 30-ai mérkőzés volt, igen érdekes játékszabályokkal. Örülök a győzelemnek, de nagyon gyenge volt a támadójátékunk, nagyon sokat hibáztunk, nem volt meg a ritmusa a játékunknak. Ehhez persze kellett a Kisvárda jó védekezése is. A mi védekezésünkre sem lehet panasz és a kapusteljesítményünk is megfelelő volt. Több könnyű gólt tudtunk lőni, mint amennyit kaptunk, ez el is döntötte a mérkőzést.


TÁMOGATÓINK