facebook
2016-09-16 21:49:27

1.FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD SE–GYŐRI AUDI ETO KC 21–32 (11–18)

Kisvárda, 1200 néző. V: Bíró, Kiss O.

KISVÁRDA: Dzsukeva – Vukojevic, UMANEC 4, Szabó V. 1, Smid, ROCHA 4, KUCHEROVA 5 (4). Cs: Puscas, Lévai 1, Gedroit 4 (1), Gidai, Tarjányi, Mihovics 1, Bízik B. 1, Héjjas, Dudás G. Edző: Kovács Péter

GYŐR: KISS É. – Knedlíková 3, N. MÖRK 7 (3), Görbicz, BROCH 5, AMORIM 5, Hársfalvi 2. Cs: Groot 1 (1), Korsós 1, Orbán Adrienn 2, Tóth G. 1, PUHALÁK 3, Bódi 1, Varga E. 1, Pál T. Edző: Ambros Martín

Kiállítások: 8, illetve 6 perc

Hétméteresek: 6/5, illetve 7/4.

17 év után újra NB1-es mérkőzést rendeztek Kisvárdán. A nyitó mérkőzésen rögtön a tavalyi bajnok Győri ETO látogatott városunkba. Telt ház, óriási hangulat. A két szurkolótábor pedig fergeteges hangulatot teremtett.

A vendégek kezdték a mérkőzést, és rögtön háromgólos előnyre tettek szert. Az első NB1-es Várdai gólra egészen 5 percet kellet várni, amelyet Rocha lőtt. Újabb 5 perc elteltével, 1-7-es állásnál Umanets szépített. Az ezt követő percek a mieinké voltak, faragtunk hátrányunkból, sikerült 5-8-ra felzárkóznunk. Úgy tűnt meg tudjuk szorítani a 2-szeres BL győztes gárdát. Nem adtuk fel, folyamatosan mentünk előre, de az első játékrész végén mégis 11-18-as állást mutatott az eredményjelző.

A második félidőt Mychovych góljával nyitottuk, amire egy villámgyors támadás végén Mörk válaszolt. A második játékrész nem alakult jól, 12 percig nem tudtunk gólt szerezni. A 48. percben kétszer annyi gólja volt a győrieknek. Egészen az 50. percig kellett várnunk az újabb hazai gólra. Az utolsó 10 percben még sikerült 6 gólt szerezünk, és mindössze 5-öt kapni, így beállítva a 21-32-es végeredményt a tavalyi bajnok ellen.

Semmi baj lányok, veletek vagyunk! HAJRÁ KKC!

MESTERMÉRLEG :

Ambros Martín: „Gratulálok a hazai csapatnak! Egy új szezon kezdete sosem egyszerű. Ma a csapatom remekül koncentrált, de néha akadtak kihagyásaink. Örülök, hogy a két ponttal gazdagabbak lettünk.”

Kovács Péter: „A világ egyik legjobb csapat játszott ma itt, igazi kézilabda ünnep volt. A 11 gólos vereség vállalható, de azért voltak hibaink, amik bosszantanak. Gratulálok az Audi ETO-nak, sok sikert majd a BL-ben!”


TÁMOGATÓINK