facebook
2018-03-29 12:53:29

Szigorú tekintete még komorabbra váltott, így a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón nem az volt Vlatko Djonovics arcára írva, hogy csapata, a Kisvárda Master Good SE zsinórban éppen a nyolcadik győzelmét szerezte meg. A Vasas otthonában kiharcolt 21–16-os siker kapcsán a mutatott játék sem villanyozta fel a montenegrói edzőt, aki nemcsak ettől nem érezte jól magát.

– Sajnos én is ettem abból a csirkemellből, ami a meccs előtti ebédet követően több játékosnál is rosszullétet eredményezett – mondta Vlatko Djonovics, amikor már kicsit tudott mosolyogni a történteken. – Már bocsánat, hogy erről beszélek, de kezdés előtt a lányok egymásnak adták a kilincset a mosdóban és a biztonság kedvéért nejlonzacskókat készítettünk a kispad mellé, amit nekem is csaknem igénybe kellett vennem. A lényeg azonban az, hogy mindenki jobban van, és megúsztuk ennyivel az egészet. Ami a meccset illeti, érződött a játékunkon, hogy a válogatott szünet után csak egyet tudtunk teljes létszámban edzeni. Enyhe kifejezés, hogy nem nyújtottunk jó teljesítményt, de ez most elég volt a győzelemhez.

Akkor monmdhatjuk azt, hogy ezúttal jókor volt jó helyen a KKC? Merthogy a kiesés ellen hadakozó Vasas azért nem állította nagy próbatétel elé a csapatot, viszont a 16 kapott gól (amely a 27. percben még csak négy volt…) arra utal, hogy a társaság képes megfelelni a tréner kézilabdáról alkotott filozófiájának, amely a stabil védekezésen alapszik.

– Tényleg nem tudom, hogy ez a játék mire lett volna elég más csapat ellen – értett egyet Vlatko Djonovics. – Illetve tudom, valószínűleg vereségre. Nagyon nehéz volt a Vasas ellen felkészülni, hiszen új edzőt vetettek be, ráadásul a keretük huszonöt játékosból áll, így nem tudhattuk, hogy kik játszanak majd ellenünk. A lényeg tényleg az volt, hogy ezt a mérkőzést is megnyertük. Fura, de a kevés kapott gól ellenére nem mondanám, hogy annyira jól védekeztünk volna. Sőt, ez a mérkőzés csak megerősített abban, hogy amennyiben a jövőben akarunk valamit, akkor szükségünk lesz védekezőspecialista játékosokra.Djonovics bátran tervezheti a jövőt, és nemcsak azért, mert megúszta a szerdát ételmérgezés nélkül…

A csapat legközelebb április 6-án lép pályára, amikor az MTK-t fogadja. Az egymást követő kilencedik győzelem reményében.


TÁMOGATÓINK