facebook
2020-09-03 12:49:14

Élvonalbeli csapatunk pénteken megkezdi bajnoki menetelését. Lányaink a lehető legnehezebb ellenfél ellen, a Bajnokok Ligája címvédő Győr ellen lépnek pályára az első fordulóban idegenben. A Rába-partiak eddig is bombaerős kerete nyáron tovább acélosodott, leigazolták a francia válogatott kapust, Laura Glausert és a szintén válogatott Silje Solberget, előbbi Metzből, utóbbi Siófokról érkezett, a jobbszélső Lukács Viktória pedig a Ferencvárost hagyta el a győriek kedvéért.

Fodor Csengééknek nem sikerült jól a bajnoki főpróbája, hiszen az utolsó felkészülési mérkőzésükön nyolc gólos (24-16) vereséget szenvedtek a fővárosi zöld-fehérektől. Kedden aztán a bajnoki pontvadászat első mérkőzésén az Audi Arénában könnyed játékkal gázoltak át az alaposan meggyengült Érden (35-17). A találkozón Nze Minko, Oftedal és a frissen igazolt Lukács egyaránt ötször volt eredményes, a második félidőre a kapuba beálló Silje Solberg pedig kilenc védéssel járult hozzá a kiütéses győzelemhez.

Csapatunk a balatonboglári torna második helyével hangolt a bajnoki nyitányra.

A Győrrel még teljes kerettel is nehéz felvenni a harcot, hiányossal pedig szinte reménytelen.

- A felkészülés során megsérült Veronika Habánková, rá biztosan nem számíthatunk, de Szabó Nina, és Dombi Katalin játéka is kérdéses, előbbi kisebb sérülés miatt, Katának pedig a vállával vannak problémái – vezette fel a találkozót vezetőedzőnk, Bakó Botond.

– Ezen játékosok hiányában csökkenek a variációs lehetőségeink. Az biztos, hogy hatvan percen keresztül minimális cserével nagyon nehéz tartani a Győr tempóját. Azt várom, hogy ne ijedjünk meg, illetve elhiggyük azt, hogy meg tudjuk valósítani elképzeléseinket mind védekezésben, mind támadásban.

- Kulcsfontosságú lesz, hogy a Győr dinamikáját, sebességét tudjuk fékezni, hatástalanítani. Akkor van esélyünk egy tisztességes eredményre, ha megfontoltan, türelmesen, a hibákat minimálisra csökkentve támadunk, mert a hibákat kíméletlenül megbüntetik. Semmilyen teher nincs rajtunk, felszabadultan játszhatunk, építjük tovább a csapatot, szeretnénk továbbfejlődni – zárta Bakó Botond.


fotó: gyorietokc.hu


TÁMOGATÓINK