facebook
2020-11-17 13:39:09

Élvonalbeli csapatunk szerdán bajnoki mérkőzésen a Vácot látja vendégül. A dunakanyari alakulatot az elsők között terítette le a koronavírus-fertőzés, júliusban a csapat tíz játékosa is pozitív tesztet adott, ezért a május végén elkezdett felkészülést felfüggesztették, és csak július végén folytatták a munkát. Szilágyi Zoltán alakulata a bajnokságban eddig hozza a papírformát, Kácsor Grétáék legyőzték a Fehérvárt, az MTK-t, az Érdet és szoros meccsen ugyan de a mieinket is felülmúlták. Kikaptak viszont a Siófoktól, a Győrtől, a bajnokságban megtáltosodó Mosonmagyaróvártól és kétszer a Ferencvárostól. Legutóbb november 4-én léptek pályára, akkor vesztesen hagyták el a játékteret a fővárosi zöld-fehérek ellen, amelytől a mieink is kikaptak az elmúlt fordulóban.

A két gárda az előző kiírásban Kisvárdán október elején találkozott egymással és csapatunk hat gólos hátrányból felállva döntetlenre végzett. Az izgalmas végjátékban a lefújás előtt tizenhárom másodperccel Dombi Luca megszerezte a vezetést, majd szinte az utolsó utáni pillanatban Hámori Konszuéla egalizált.

- Nehéz mérkőzés vár ránk, így volt ez az előző szezonban is Kisvárdán, amikor az utolsó másodpercben egyenlített a Vác. Úgy készülünk és arra készülünk, hogy nyerni szeretnénk, ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. Kulcskérdés lesz, hogy melyik csapat tud jobb formát átmenteni erre a mérkőzésre, illetve a sorsdöntő pillanatokban, a fordulópontokban ki tud higgadtabb maradni és jó döntéseket hozni – latolgatta az esélyeket vezetőedzőnk, Bakó Botond.

- Nagy harcot, csatát várok, de mindenképpen bízok a két pont megszerzésében. Az elmúlt évek helyezéseit nézve a Vác papíron esélyesebb, de szeretnénk ezt borítani.

A Vác együttesének szombaton elmaradt a cseh Banik Most elleni Európa-liga-mérkőzése, ezért frissen érkeznek Kisvárdára.

- Valóban talán fizikálisan frissebben érkeznek, mintha a kezükbe lenne egy oda-vissza utazással nehezített mérkőzés, viszont nem tudom, hogy mentálisan ez milyen hatással volt rájuk. Ők is régen játszottak, így nem tudom megítélni, hogy milyen állapotban vannak a kulcsjátékosai.

A tavaly októberi mérkőzésen kulcsszerepet játszott Dombi Luca. Beállónk ötször volt eredményes és mérkőzés hajrájában az ő góljával vettük át a vezetést.

- Hasonló végjátékkal kiegyeznék, úgy, hogy az utolsó gólt nem kapjuk meg. Szeretnénk győzni, szeptemberben meg is volt rá az esélyünk Vácon, sajnos nem tudtunk élni vele – mondta a kedden születésnapját ünneplő játékos.

A szabályok értelmében a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezzük meg, ezért kérjük szurkolóinkat, hogy ne látogassanak el a sportcsarnokhoz, mert belépésre nincs lehetőség. A mérkőzést online közvetítjük a csapat hivatalos YouTube csatornáján.

Hajrá csajok! Hajrá KKC!


TÁMOGATÓINK