facebook
2019-04-01 09:21:27

A Debrecen elleni (17–23) és a dunaújvárosi (28–31), vereség után a jó formában lévő, az elmúlt egy hónapban a Siófok (25–24) és az Érd (26–24) skalpját is begyűjtő Vác ellen igyekezett bizonyítani a csapat, hogy a szerdai kisiklás után sikerült rendeznie a sorait.

A vasárnapi meccs előtt hazai részről nagy volt a fogadkozás, és a játékosok testbeszéde, a védekezés közbeni pacsizások arra utaltak, hogy képesek még egymásért küzdeni a hölgyek, akik közül az utóbbi hetekben többekről is kiderült, hogy máshol folytatják a pályafutásukat.

Az első két gól a Vácé volt, utána viszont tizenkét perces gólcsendet tartottak a dunakanyariak (ez persze a várdaiak védekezésének dicsérete is egyben), és ezt kihasználva 6–2-re léptek meg a hazaiak. Utána viszont elkezdtek potyogni a gólok, négy perc alatt hét is esett belőlük, de a váciak csak egyet tudtak faragni a hátrányukból. A szünetre azonban egyre olvadt a előny, miután Kácsor Gréta egy másodperccel a dudaszó előtt talált a kapuba, és gondot jelentett az is, hogy a szaporodó kétperces kiállítások közepette a hazai védekezés egyik bástyája, Vesna Milanovic-Litre a második büntetését is megkapta.

A második félidő elején gyorsan átvette a vezetést a váci csapat, és bár Marija Hakunovának még sikerült egyenlítenie, következett tíz olyan perc, amikor egyetlen gólra sem futotta az erőnkből. Hiába kért kétszer is időt Dévényi János, a jobb szélre becserélt Diószegi Nikolett pályára küldésével nyerőt húzó váciak előnye nőttön nőtt. Már héttel vezettek a vendégek, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A védekezéssel nem volt gond, de a támadójáték színvonala a második félidőre alaposan visszaesett, ennek pedig újabb vereség lett a vége.

A Kisvárda legközelebb Április 12.-én a Békéscsaba együttesét fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Kisvárda Master Good SE–Vác
19–25 (11–10)

Kisvárda, 953 néző, v.: Herczeg, Südi. Kisvárda: Pásztor B. – Orbán Adrienn 2, Radojevics 7 (2), Hakunova 2, Milanovic-Litre 2, Rebicová, Milosevics. Csere: Kordowiecka (kapus), Guialo 3, Morena 1, A. Klikovac 1, Avgyekova, Benko, Tomkovics 1. Edző: Dévényi János.

Vác: Arenhart – Jovetic 1, Hámori 3, Lakatos R. 4 (1), Szamoránsky P. 1, Kácsor 4, Radoszevljevics . Csere: Bukovszky (kapus), De Souza 1, Szabó K. 1, Diószegi 6, Paróczy 1, Szondi. Edző: Szilágyi Zoltán.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 0–2. 19. p: 6–2. 24. p.: 9–7. 34. p: 12–12. 43. p.: 12–19. 51. p.: 15–21. 55. p.: 17–21

Kiállítások: 14, illetve 12 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 2/1

Mesterszemmel

Dévényi János: – Kellő akarattal és elánnal indítottuk a mérkőzést, nagyon masszívan védekeztünk. Támadásban azonban ziccereket hibáztunk, így nem tudtunk nagyobb előnyt kiharcolni. A második félidőt három eladott labdával kezdtünk, és hiába forgattam a csapatot, nem találtam meg az ideális felállást.

Szilágyi Zoltán: – Az első félidő egy tizenöt perces szakaszában káosz volt a pályán a részünkről, elsősorban támadásban. Szünet után a jó védekezéshez nagyszerű kapusteljesítmény is párosult, a szélsőink pedig jó százalékban használták ki a helyzeteiket.

Fotó: Szabó Sándor


TÁMOGATÓINK