facebook
2020-10-09 20:28:17

A női élvonal hétvégi egyetlen mérkőzésén pénteken Békéscsabára látogatott élvonalbeli csapatunk Mindkét gárdában rengeteg volt a sérült, nálunk például Bouti Fruzsina arcmaszkban vállalta a játékot, de Mihálffy Adriennt is össze kellett „drótozni” a találkozóra. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, de az látszott, hogy nem tudnak mit kezdeni, a masszív és erős falunkkal, így akcióikat szélről próbálták befejezni, nem is eredménytelenül, hiszen az első hat góljukból négyet is ebből a pozícióból szerezték. A távoli zónákból egyedül Iván Emese jelentett veszélyt a kapunkra. Sok volt a technikai hiba mindkét oldalon, és a találatokkal is adósak maradtak a csapatok. Fordulás után védekezést váltottunk, amellyel nem tudott megbirkózni a viharsarki alakulat és a félidei egygólos különbség egyre csak hízott. Két percen belül kétszer is időt kért a hazaiak edzője, Vida Gergő, meg kellett nyugtatni az igencsak összezavarodó lányait. Ez valamennyire sikerült is, de hátrányukból nem sikerült faragniuk. Mátéfi Dalma egész pályást gólt dobott az üres kapuba, Soltész Petra találatával pedig már tízzel vezetünk. A mérkőzés utolsó tíz percére a fiataloknak is lehetőséget adott Bakó Botond, a kapuba Leskóczi Boglárka állt, a mezőnyben pedig Balogh Panna és Zavaczki Boglárka is szóhoz jutott, valamint a hosszú sérüléséből lábadozó Termány Rita is góllal mutatkozott be csapatunkban. Az első félidei döcögős játékot követően végül állva hagytuk ellenfelünket és megérdemelten szereztük meg a nagyon fontos két pontot.

EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE-Kisvárda Master Good SE 24–32 (11–12)

Békéscsaba, 200 néző. V.: Marton, Szabó.

Békéscsaba: Szabó D. – Andróczki 3, Iván 6, Kukely A. 2, Agbaba 4, Petika 1, Szabó P. 2. Csere: Mistina, Csizmadia (kapusok), Török1, Fodor-Bottó 1, Bucsi 3/2, Giricz 1. Vezetőedző: Vida Gergő. Kisvárda: Pásztor-Udvardi 4, Szabó N. 8/2, Karnik 3/1, Siska 3, Dombi L. 4, Milosevics 4. Csere: Mátéfi (kapus) 1, Bouti, Dombi K., Mihálffy 2, Termány 1, Zavaczki, Soltész 2, Balogh P. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítások: 12+Giricz az 56. percben kizárva, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 3–2. 10. p.: 3–6. 12. p.: 5–6. 20. p.: 7–8. 25. p.: 9–9. 39. p.: 13–19. 45. p.: 15–22. 52. p.: 18–28.

Mesterszemmel

Vida Gergő: – Jó első félidőt produkáltunk. Szünet után sebességet váltott a Kisvárda, mi pedig elfáradtunk, de nem adtuk fel, küzdöttünk a végéig. Örülünk minden mérkőzésnek, hogy ebben a helyzetben azt csinálhatjuk, amit szeretünk, kézilabdázhatunk.

Bakó Botond: – Sok játékosom komoly sérülésekkel vállalta a mérkőzést. Az első félidőben tompák voltunk, nem volt megfelelő a ritmusunk. A szünetben azt kértem, hogy engedjük el a kéziféket, a védekezésben több legyen a lábmunka. Jöttek a védések, könnyű gólokat szereztünk. Büszke vagyok a csapatomra!


TÁMOGATÓINK