facebook
2016-09-26 15:09:34

Az ilyenre mondják: ellentétes félidők. Mert bár az első harminc percet követően sem került nagy hátrányba (16–17) a Kisvárda Master Good SE NB I-es női csapata a Kispest NKK otthonában, de szünet után iramot és stílust kellett váltania a vendégcsapatnak, hogy a 34–29-re meg tudja nyerni az újoncok mérkőzését.

– Nagyon sokat bosszankodtam az első félidőben, elsősorban a védekezésünk miatt – mondta a KKC „újkori” élvonalbeli történetének első megnyert meccse után Kovács Péter edző. – A támadójáték már ekkor rendben volt, hiszen szereztünk tizenhat gólt, de hátul nagyon nem működtek a dolgaink, és a kapusok sem nagyon találkoztak a labdával. Belső ügy, de tény, a szünetben felemeltem a hangom, és a második félidő elejének jó védekezésével sikerült fordítanunk, és megnyernünk a mérkőzést. A lényeg a győzelem, emiatt keressük elsősorban a pozitívumokat, de az visz majd bennünket igazán előre, ha a hibák felett sem hunyunk szemet. Mert az, hogy a Győr ellen harmincegy gólt kapunk, az benne van a pakliban, a Kispest elleni huszonkilenc az nagyon sok. Közel sem biztos, hogy minden meccsen annyi gólt tudunk szerezni, mint vasárnap.

A harmincnégyből huszonkettőt ketten jegyeztek, hiszen az irányító Júlia Kucherova és a balszélső Samira Rocha egyaránt tizenegyszer vette be a kispesti kaput a soroksári sportcsarnokban játszott mérkőzésen.

– Ők ketten valóban nagyon jó napot fogtak ki, szinte minden helyzetből betaláltak, fő részesei voltak a sikernek – dicsérte tanítványait Kovács Péter. – Ugyanakkor a védekezés feljavulásában nagy szerepe volt Szabó Valériának is, aki a végén támadásban is belelendült. Ezt a meccset a sok szerzett gólunkkal nyertük meg, és mégis inkább azzal, hogy a második játékrész elején felmértük, ha nem lőnek nekünk kapura, abból nem lesz gól, és nem hagytuk lövőhelyzethez jutni az addig rendre eredményes hazai lövőket. Megvan az első győzelem, ez remek, de dolgoznunk kell tovább.

Már csak azért is, mert szerdán itt az újabb feladat, hazai pályán a tavalyi bajnokság bronzérmese, az Érd lesz a kisvárdaiak ellenfele.

forrás:szon.hu


TÁMOGATÓINK