facebook
2017-02-09 19:26:46

K&H női kézilabda liga, 13. forduló:
Budaörs Handball – Kisvárda Master Good SE 29-24 (15-16)

Nézőszám: 700 fő

Időpont: 2017. február 9. csütörtök, 18:00

Helyszín: Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand Budaörs Hársfa utca 6

Játékvezetők: Kékes Csaba, Kékes Pál

Budaörs Handball:

Schneck, Andrási, Györkös (kapusok), Juhos 7 (4), Hornyák Á., Pálos-Bognár 6-6, Kiskartali 5, Zsigmond 4, Ivanics 1, Szabadfi, Karalyos, Horváth B., Mézes, Hatala, Maláti, Kamuti

Vezetőedző: Mihály Attila

Kisvárda Master Good SE:

Puscac– Ivanna M.3, Dmitrovics 2 , Kucherova 3, Szabó V.2, Rocha 5. Umanec Csere: Dzhukeva, Marija G.6(2), Liscevic 3, Dudás G.,Tarjányi., Karacs J., Lévai Zs. , Smid E., Vukojevic, Edző: Dévényi János.

Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/4, illetve 2/2.

Izgalmas játékot hozott a mérkőzés első félideje. Az elején csapatunk egy picit meglépett a házigazda ellen, azonban a villámgyors kontráknak köszönhetően gyorsan vissza tudtak kapaszkodni. Az első játékrész hajrájára előbb Samira szerzett három világklasszis gólt, majd jött Marija Gedroit, aki szintén zsinórban három gólt lőtt. Harminc perc után egy gólos előnnyel vonulhatott csapatunk az öltözőbe.

A második játékrész elején a házigazda gyorsan fordított, és kétgólos előnyre tett szert. Eközben csapatunk ziccereket hibázott, sorra lőtte a kapufákat. Sajnos a budaörsi együttes okosan játszott, így otthon tartotta a két pontot.

Értékelések:

Dévényi János: „Először is szeretnék gratulálni a Budaörs csapatának. Igazán szép, nagyarányú győzelmet arattak ellenünk teljesen megérdemelten. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de utána hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Sajnos nem tudtuk megbecsülni azokat a szituációkat, amikor kettővel, hárommal vezettünk, mindig elkapkodtuk a befejezést, pontatlanok voltunk. A második játékrészben nagyon körülményesen játszottunk, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk se volt az igazi. Csakúgy, mint a Békéscsaba ellen, az utolsó tíz percben alig lőttünk gólt és rengeteg ziccert kihagytunk, ami el is döntötte a mérkőzést.”

Tarjányi Szilvi: „Nagyon sokat készültünk a mai meccsre, bíztunk benne, hogy végre át tudjuk lépni a saját árnyékunkat. Nagyon sok hibát vétettünk, amit egy ilyen kaliberű csapat ellen idegenben nem tehetünk meg büntetlenül. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, szüksége lenne már a csapatnak két pontra, hogy átlendüljünk a holtponton. Csináljuk tovább, bízom benne, hogy hamarosan emelt fővel tovább tudunk lépni. Gratulálok az ellenfélnek!”

Mihály Attila: „Nagyon sokat készültünk csakúgy, mint az ellenfelünk, mi is átéreztük a mai mérkőzés fontosságát. Nem volt túl magas színvonal, elég feszült, sok hibával tarkított, küzdelmes meccs volt a mai. Mindenképpen szerettük volna eldönteni a két pont sorsát még a véghajrá előtt. A második félidőben a védekezésünk stabilabbá vált, illetve voltak védett lövéseink, ami kicsit bátrabbá tett bennünket támadásban. Most kellene igazán megnyomnunk és a földön maradnunk. Három olyan mérkőzés következik, az ETO, a Fradi és junior válogatott ellen, amit felhasználhatunk arra, hogy csiszoljuk a saját játékunkat. Most kell igazán odafigyelnünk, nem szabad elkényelmesednünk, mert ennek a bajnokságnak még közel sincs vége.”

Juhos Kata: „Nagyon sokat dolgoztunk, még akár a hétvégéinket is feláldoztuk a felkészülésre. Rendkívül jó érzés, hogy a munkánknak meglett a gyümölcse. Érdemes volt a sok edzést végigcsinálni, mert a meccs végén jobban bírtuk, mint az ellenfelünk. Nagyon kellett a jó kapusteljesítmény, ha nem is játszottunk jól, valaki mindig hozzátett. Igazi csapatmunka volt a mai.”


TÁMOGATÓINK